Българските модни блогъри: Ренета от Fashion By Reneta


Седмица четвърта или продължаваме с вдъхновяващата ни поредица, в която ви представяме любимите ни български модни блогъри. Вече ви запознахме със Сирма Маркова, Лора от Empurple и Мирела от Thestyleconstructor.

Днес ви срещаме с Ренета Каневска. Тя е само на 22 години и преди няколко месеца завършва бакалавър Моден маркетинг & Бизнес мениджмънт в Лондон, където прекарва и последните 3 години. В британската столица поставя начало на своя блог Fashion By Reneta, повече за който можете да научите в следващите редове.

Откъде дойде вдъхновението за името на твоя блог? Защо се спря на точно това наименование?

Името на блога ми не е вдъхновено от дума, бранд или нещо, свързано с мода. Това е личен блог и мисля, че такова послание трябва да представя и името му, точно затова избрах да се казва така.

Кога се реши да поставиш основите му? Какво те инспирира?

Създадох блога си по време на първата ми година в университета в Лондон. Когато го стартирах, идеята ми беше да запълвам с нещо вдъхновяващо свободното си време. А и имах огромното желание да се занимавам с проекти, свързани с мода, които да ме развиват и да ми отварят нови врати. За мен това беше точният и най-подходящ момент, за да дам началото му.

Повече снимки, повече текстове или комбинация между двете е съдържанието на твоя блог? Кои са твоите теми?

В началото бях изцяло отдадена на снимките и концентрирах по-голяма част от времето си върху това. С течение на времето промених подхода си и сега мисля, че комбинацията между снимков материал и информация е много по-успешната формула. Основните теми, за които пиша, са тенденции, мода и индивидуалност в стила.

Лесно ли е да си различен? Често, за мое най-голямо съжаление, модните комбинации, които представят блоговете, са плашещи за средностатистическия българин. Случвало ли ти се е да те гледат с недоверие по улиците? Как го приемаш?

О-о, да! Случвало ми се е дори в метрото в Лондон българи да коментират моя аутфит, без да подозират, че ги разбирам. А коментарите бяха много неподходящи и показващи, че те самите не залагат на своя собствен стил, а на това да се слеят с тълпата. Някои хора не оценяват модата и най-вече изкуството в нея. Всички сме свободни да се представяме по начин, който ни харесва, без да се влияем от мнението на другите.

Следиш ли модните тенденции, или предпочиташ да залагаш на индивидуалност? Какъв е твоят стил?

Това е едно от основните послания на моя блог – да използваме тенденциите за вдъхновение за нашия личен стил, а не да робуваме на тях! За мен личният почерк в един стайлинг е много по-вълнуващ и отличаващ се.

Кои са задължителните елементи, които включва тазгодишният ти зимен гардероб?

Любимият ми аксесоар е шапката тип бини и с нетърпение чаках да паднат температурите, за да ѝ се насладя в различни комбинации. Освен това, задължителни за мен са обемното палто и голeмият шал.

Какво е отношението ти към твоите колеги? Кои са чуждите и български блогове, които харесваш?

Инспирирам се от много блогове. Смятам, че идеите идват от вдъхновения и няма нищо лошо да се вземе една идея, която да се пречупи през моя стил и да се представи по съвсем различен начин. Харесвам много KenzaZouiten, Kristina Bazan, Jessica Stein.

Освен с блогърство, занимаваш ли се с нещо друго? С какво? И блогърството може ли да е професия у нас?

Да, занимавам се с няколко неща. Работя като фрийлансър, пиша статии за няколко списания и блога тук в България и в чужбина. Също така управлявам социални мрежи на три компании в Лондон и една в Люксембург. Занимавам се и с други проекти, но това в момента са основните. Всичко комбинирам и с развитието на блога си, разбира се. Oпитвам се да балансирам ангажиментите си и да отсявам приоритетите си. Относно блогърството, то съвсем наскоро се популяризира в нашата страна и би било малко трудно да бъде самостоятелна професия на този етап.

Как би завършила изречението: Модата за мен е…?

... изкуство, много вдъхновяващо за едни и напълно чуждо и неразбираемо за други.

Станислава Симидчийска

Станислава е един от основателите на VIBES. Филолог по образование и автор по призвание. Пада си по книги, бяло вино и котки, може и да не са в този ред. Разполага със заразително чувство за хумор, но не ви пожелаваме да попадате под неговия прицел.

Коментари

коментари

Все още няма коментари

Остави отговор

Вашия имейл адрес няма да бъде показван.

Може да използвате следните HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

За нас

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

VIBES е вашият източник на информация с качествено съдържание, интервюта, които имат значение и истории, които докосват.

VIBES е модерната лайфстайл платформа.

Следвай ни