Българските модни блогъри: Мони Монев


Българските модни блогъри е рубрика, върху която работим усилено вече няколко месеца. Щастливи сме, че благодарение на нея се срещнахме с изключително вдъхновяващи и интересни хора, които ни разкриха своите гледни точки за модата, личния стил, вдъхновението и блогърството, разбира се.

И тъй като до момента ви представяхме само и единствено дами, време е във VIBES да се появи и един господин, с когото да си поговорим подробно за тенденции и мъжка мода. 

Мони Монев е творецът, който поставя основите на блога MStyle. За себе си споделя, че е човек, който се радва на малките неща в живота и се опитва да прави повече от това, което му е истинска страст. Какво си казахме още, вижте в следващите редове.

Откъде дойде вдъхновението за името на твоя блог? Защо се спря на точно това наименование?

Идеята за името на блога дойде съвсем спонтанно, имайки се предвид първата буква на името ми и мъжката аудитория, към която е насочен. А тъй като първоначалната ми идея беше да давам съвети, свързани с мъжкия стил и начин на живот, исках името на блога да подсказва за негово съдържание.

Кога се реши да поставиш основите му? Какво те инспирира?

Започнах блога преди година и половина. Вдъхновението дойде в период на екзистенциална криза. Това е един от онези периоди в живота, когато започваш да си задаваш прекалено често въпроси от рода на: Какво съм постигнал до тук? Правя ли достатъчно от това, което ми е страст? Какво искам да ми се случва за в бъдеще? Имам ли смелостта да пробвам нещо различно и да рискувам то да не бъде прието? Първоначално е много плашещо с всички тези бомбардиращи мозъка мисли, но човек може и да се възползва от всичко това и да се роди една прекрасна идея.

Как се чувства един мъж в подобна, все още повече дамска за България, среда?

Не разбирам защо страстта към мъжката мода в България трябва се възприема като нещо нестандартно или пък да се свързва с определена сексуална ориентация. Мъжете в нашата страна имат много големи притеснения да не би тяхното поведение да ги изкара извън релсите на общоприетите норми за мъжественост.  Това ги лишава от желанието да изпитват емоции и да обръщат внимание на външния си вид. Аз лично нямам проблеми с моята мъжественост и едно от желанията ми е да разбия всички тези стереотипи, за които споменах.

Повече снимки, повече текстове или комбинация между двете е съдържанието на твоя блог? Кои са твоите теми?

Имам един проблем и той е, че много често имам какво да кажа. А това, че обичам да говоря и споделям с хората, е друг въпрос. Постоянно има нови неща, които преживявам и искам да ги споделя с останалите.  Затова и постовете в блога винаги започвам с нещо, което ми се е случило и се опитвам да го обвързвам с аутфита, с който съм облечен. Не се възприемам като модел, нито пък блога го имам за lookbook. Всички тези неща трябва да носят послание и да променят хората в положителна посока. Дори да промениш една малка частица в тях, това си е истинска награда. Други теми, които обикновено застъпвам, са музиката  и пътуванията. Освен че са ми огромна страст, те значително влияят на начина, по който се обличаме.

Лесно ли е да си различен? Често, за мое най-голямо съжаление, модните комбинации, които представят блоговете, са плашещи за средностатистическия българин. Случвало ли ти се е да те гледат с недоверие по улиците? Как го приемаш?

Не се имам за различен. Това, че външният ти вид може да е повод за коментари от страна на околните, не те прави различен. Всякак са ме гледали и го приемам със спокойствие. Но мога да ви уверя, че рано или късно повечето хора започват да оценяват желанието ти да изглеждаш добре. И заклевам се, то е адски заразно.

Следиш ли модните тенденции, или предпочиташ да залагаш на индивидуалност? Какъв е твоят стил?

Да, разбира се, че съм в час с модните тенденции и се интересувам от тях. Това е моята страст и е неизбежно. Но не ги следвам всички. Ако човек не се чувства комфортно в определена дреха и смята, че това не е неговият стил, няма никакъв смисъл да пробва. За да изглеждаш добре, най-важно е излъчването, а неподходящата дреха ще му появлияе в негативна посока. Аз обичам да експериментирам и затова нямам конкретен стил, който да спомена като любим. Чувствам се еднакво комфортно както в костюм от три части и вратовръзка, така и в овърсайз дрехи, стига да съм подходящо облечен за мястото, на което се намирам.

Кои са задължителните елементи, които включва тазгодишният ти пролетен гардероб? А вече започна ли подготовката за летния такъв?

Напоследък съм луднал по овърсайз тренда. Отне ми известно време да се реша да облека такива дрехи и вече положението е много сериозно, защото не мога да се откача. Друг любим ми е рок енд рола тренда. Това е неизбежно, имайки се предвид музиката, която харесвам. А лятото дойде ли, хвърлям чорапите, навивам крачолите и съм готов за подвизи.

Какво е отношението ти към твоите колеги? Кои са чуждите и български блогове, които харесваш? Защо?

До съвсем скоро не познавах никого от тях. Имах удоволствието обаче да бъда поканен на едно събитие преди няколко седмици, където се запознах с по-голямата част от тях. И разбирайте, всички те са жени. Те са прекрасни хора и намерихме много общи теми за разговор. Хората, които имат общи интереси, трябва да се поддържат. Не съм много редовен посетител на други блогове за мода, а по-скоро се вдъхновявам от инстаграмски профили. Следя много такива. Ако трябва да кажа кой за мен е най-големият инфлуенсър в света на мъжката мода, това определено е Nick Wooster.

Освен с блогърство, занимаваш ли се с нещо друго? С какво? И блогърството може ли да е професия у нас?

Да, занимавам се. Имам 12-годишен опит в областта на телекомуникациите и се занимавам с продажби и маркетинг. Така че корпоративният живот ми е до болка познат. Не знам дали блогърството може да е професия, но със сигурност страстта на човек може да се превърне в професия.

Как би завършил изречението: Модата за мен е…?

Модата е изкуство и начин да изразиш себе си. Начинът, по който си облечен, може както да крещи: "Хей, вижте ме", така и да казва "Оставете ме на мира". Това е много силен начин на комуникация.

Станислава Симидчийска

Станислава е един от основателите на VIBES. Филолог по образование и автор по призвание. Пада си по книги, бяло вино и котки, може и да не са в този ред. Разполага със заразително чувство за хумор, но не ви пожелаваме да попадате под неговия прицел.

Коментари

коментари

Все още няма коментари

Остави отговор

Вашия имейл адрес няма да бъде показван.

Може да използвате следните HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

За нас

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

VIBES е вашият източник на информация с качествено съдържание, интервюта, които имат значение и истории, които докосват.

VIBES е модерната лайфстайл платформа.

Следвай ни