И днес продължаваме с вече традиционната рубрика, представяща любимите ни български модни блогъри. Днес ще ви срещнем с Десислава, по-позната в онлайн пространството като Мирсеа.

Деси е на 29 години и е от София. В предварителния ни разговор споделя, че от съвсем малка обича да изразява себе си чрез начина си на обличане, грима и интересните прически. С времето събира смелост да сподели опита и впечатленията си, като създава собствен блог за мода и красота - нейната Страна на чудесата или просто My Wonderland.

Въпреки че в университета следва Философия, предпочита да дава кратки и ясни мнения на читателите си, за да могат бързо и лесно да намерят нужната им информация, ако се колебаят за някой продукт, сайт или просто търсят друго мнение. 

Откъде дойде вдъхновението за името на твоя блог? Защо се спря на точно това наименование?

Избирането на име на блог е едно от най-трудните неща, защото с една-две думи трябва да изразиш ужасно много. Спрях се на My Wonderland поради доста причини. „Алиса в Страната на чудесата" и „Алиса в Огледалния свят“ са две от любимите ми книги още от малка, а и обичам всичко цветно и нестандартно, и тъй като не поставям блога си в една строго определена рамка, реших, че това име съчетава всичко, което предоставям на читателите си – ревюта на продукти, изработване на аксесоари, мода, лични публикации и всичко, което намира място в моята страна на чудесата.

Кога се реши да поставиш основите му? Какво те инспирира?

Винаги съм искала да съм блогър или влогър, но винаги съм си мислила, че не съм достатъчно добра, компетентна или че няма какво да предоставя, но с времето събрах смелост, благодарение на приятелите около мен и видях, че мога да бъда полезна до някаква степен на читателите си.

Повече снимки, повече текстове или комбинация между двете е съдържанието на твоя блог? Кои са твоите теми?

Самата аз, като читател, предпочитам повече снимков материал и кратък, ясен текст, съдържащ необходимата информация. Живеем в хаотично общество и не всеки има време, за да прочете две страници философстване върху текстурата на едно червило. Така че аз залагам на повече снимки, за да могат читателите сами да преценят продукта и добавям най-важната информация. Нямам „мои” теми, това е чарът на личния блог, пишеш за каквото искаш, каквото те е впечатлило. В началото пишех главно ревюта  на козметични продукти, но пък в момента съм на вълна модни публикации.

Лесно ли е да си различен? Често, за мое най-голямо съжаление, модните комбинации, които представят блоговете, са плашещи за средностатистическия българин. Случвало ли ти се е да те гледат с недоверие по улиците? Как го приемаш?

Винаги съм била „бунтар” по душа и не съм се интересувала от хорското мнение. Мога да се разхождам с тюлена рокля и кубинки един ден и със строг костюм в друг. Винаги срещам недоверчиви погледи по улиците заради цветната ми коса, татуировки и обици, но това не ми прави впечатление. Никога не съм се притеснявала да бъда себе си и да го изразявам чрез дрехите си, грима и цялостната си визия. Не се страя да съм различна или модерна, нося това, което ми харесва и в което се чувствам добре. Всеки блогър си има различно виждане и това е прекрасно. Обожавам по-смелите комбинации, които съм виждала, но честно казано, едва ли бих приложила повечето от тях. Аз лично мога да намеря вдъхновения във всеки един моден блог, просто защото виждам една по-различна от моята гледна точка. Точно това е идеята на тези постове, не да копираш визията от – до, а да си харесаш някой елемент, който можеш да включиш в собствения си гардероб, който може да допринесе на собствения ти стил.

Следиш ли модните тенденции, или предпочиташ да залагаш на индивидуалност? Какъв е твоят стил?

Нямам навика да следя модните тенденции. Харесвам това, което ми харесва и никога не бих си купила нещо, просто защото е модерно. Важното е да харесваш това, което носиш, да се чувстваш уверено в него и няма как да сгрешиш и да не изглеждаш добре. Аз нямам „ мой” стил. Изключително зависима съм от настроенията си – един ден може да искам да съм като сладка принцеса в пастелни тонове и токчета, в друг искам да съм с три ката черни дрехи, кубинки и тежък грим.

Кои са задължителните елементи, които включва тазгодишният ти зимен гардероб?

Както всяка година – пластове. Тънка блуза, жилетка, шал и палто винаги са вариант, защото ако влезеш в някое заведение или добре затоплено помещение, можеш да махнеш връхната дреха и да се справяш с разликата в температурата. Тази година преоткрих любовта си към шапките, защото те много допринасят за цялостната визия на един аутфит.

Какво е отношението ти към твоите колеги? Кои са чуждите и български блогове, които харесваш? Защо?

Българските блогъри сме доста сплотени, може би защото не сме толкова много. Изпитвам силно уважение към труда на всички мои колежки и колеги и винаги намирам време да погледна и да се вдъхновя от новите им публикации. Не искам да изреждам любими блогове, защото съм ужасно разсеян човек и рискувам да пропусна някой и после ще се чувствам ужасно гузна.

Освен с блогърство, занимаваш ли се с нещо друго? С какво? И блогърството може ли да е професия у нас?

Занимавам се с доста неща. На първо място съм майка на една прекрасна малка принцеса, занимавам се като дизайнер и стилист на фотосесии, понякога и като гримьор или модел. Блогърството определено не може да бъде професия в България, което е добре от гледна точка на това, че си остава хоби, правиш го с желание и любов и вижданията ти са напълно безпристрастни.

Как би завършила изречението: Модата за мен е…?

... начин да изразиш себе си, а не нещо, на което се робува.

Автор

Станислава е един от основателите на VIBES. Филолог по образование и автор по призвание. Пада си по книги, бяло вино и котки, може и да не са в този ред. Разполага със заразително чувство за хумор, но не ви пожелаваме да попадате под неговия прицел.

Напишете коментар