И днес продължаваме с вече традиционната ни рубрика, представяща най-любопитните лица от българската модна блогосфера. Последно ви срещнахме с Ивелина от FriChic, а интервюто с нея можете да си припомните тук.

Днешният ни гост е жена и майка, щастлива от случайността, че е открила начин да поглези душата си и да прави това, което обича. Тя е моден и лайфстайл блогър, любител фотограф и пърхащ творец. Интересува се от всички форми, които събират мода и изкуството. Блогът ѝ е нейният начин да изрази себе си. Мечтателка, но знае, че не е сама в това свое начинание. Тя е Милена от Mimi's Fashion Moments

Откъде дойде вдъхновението за името на твоя блог? Защо се спря на точно това наименование?

Вдъхновение - не бих казала! Исках да бъде нещо съвсем просто и отговарящо на съдържанието на блога.

фотография: Мирослава Дерменджиева
фотография: Мирослава Дерменджиева

Кога се реши да поставиш основите му? Какво те инспирира?

Реших да се занимавам с блогинг и да създам свой блог по една случайност.

Когато една жена роди, тя в същия миг става първо майка, а след това жена. Потиска събраната женственост на която е способна/за кратко/, за да даде път на майчинството. Покрай децата и всички грижи около тях, като че ли се бях изгубила, чисто емоционално. Постепенно започнах да отмъквам повече време за себе си, когато децата си почиваха, в разглеждане на модни сайтове и блогове, и това така положително ме зареждаше, че реших да бъда смела и да създам свой блог, с който аз да инспирирам други дами.

Уверена бях, че това е точното време и начин за анализиране и изразяване на част от личността и женствеността ми.

Повече снимки, повече текстове или комбинация между двете е съдържанието на твоя блог? Кои са твоите теми?

Винаги сам се опитвала да балансирам. Но все повече залагам на снимките. За съжаление, модните блогове не се радват на голям "читателски" интерес, хората предпочитат да гледат снимки, да се разтоварват и вдъхновяват. Въпреки че текстът в блога ми не липсва. Без значение има или не текст, всеки ден отделям от душата си ново количество любов и енергия, която да споделя в пост с читателите си. И това най-вече зарежда мен самата.

В блога ми може да намерите стайлинг решения, модни съвети от типа "Направи си сам", фотоси от различни събития, разкази за пътешествия, бюти ревюта и вдъхновения.

Лесно ли е да си различен? Често, за мое най-голямо съжаление, модните комбинации, които представят блоговете, са плашещи за средностатистическия българин. Случвало ли ти се е да те гледат с недоверие по улиците? Как го приемаш?

Предразсъдъците и странното отношение към различните са на дневен ред, точно както модните тенденции и това е съвсем нормално. Но аз не бих определила моите визии и начинът ми на обличане като различни и може би това е причината да не съм се сблъсквала със странни погледи /поне не много често/.

Следиш ли модните тенденции, или предпочиташ да залагаш на индивидуалност? Какъв е твоят стил?

Стилът е нещо много лично - важното е да се спазва някакъв вид баланс между индивидуалност и спонтанност.

Поддържам нормален досег до актуалните модни трендове, но така се случва, че често не ги следвам.

Кои са задължителните елементи, които включва тазгодишният ти зимен гардероб?

Цвят, принт и интересна кройка.

Само няколко дни след легалното настъпване на зимните дни, материите, цветовете и формите се промениха към носещи едно по-различно и меланхолично настроение! Но очевидните ми предпочитания към цветовете ще отбележа и тук. Обожавам червения цвят и съм напълно подвластна на него, без значение от сезона, така че  на първо място ще спомена червените си палта от вълна и кашмир, идващи заедно с дебел плетен шал и така популярната шапка с пон пон.

Какво е отношението ти към твоите колеги? Кои са чуждите и български блогове, които харесваш? Защо?

Винаги позитивно!

Първият български моден блог и блогър, които ме вдъхновиха да създам собствен такъв, е Сирма Маркова. Преди повече от четири години нямаше други родни модни блогъри или поне не такива, които да ме накарат да се пристрастя към хубавата визия.

Следя много чужди блогъри, но моите любимки са Angela от Madame de Rosa и Christine Andrews от Hello Fashion. Те също са майки, които следват сърцето си, поддържат собствен стил и зареждат с красота и вдъхновение.

Освен с блогърство, занимаваш ли се с нещо друго? С какво? И блогърството може ли да е професия у нас?

Завършила съм икономика и малко след това осъзнах, че точните науки не са за мен. Лека-полека се ориентирах към творческата сфера като записах графичен дизайн.

Работата ми в телевизионна медия ми повлия доста в откриването и овладяването на истинската ми страст и любов - модата. Сега съм фрийлансър и се занимавам със семеен бизнес, което ми дава възможност за вариативност  и за повече време и внимание към децата и хобито ми.

А за професията "блогър" мога само да потвърдя всичко казано от модния блогър Сиси Маркова в нейното интервю тук, в лайфстайл платформата.

фотография: Мирослава Дерменджиева
фотография: Мирослава Дерменджиева

Как би завършила изречението: Модата за мен е…

... вечен копнеж.

Автор

Станислава е един от основателите на VIBES. Филолог по образование и автор по призвание. Пада си по книги, бяло вино и котки, може и да не са в този ред. Разполага със заразително чувство за хумор, но не ви пожелаваме да попадате под неговия прицел.

Напишете коментар