Българските модни блогъри: Мариета Зайкова


Нова седмица, нов гост в традиционната ни рубрика, посветена на българските модни блогъри. Днес ще ви срещнем с една чаровна дама, която ви приканваме да последвате. Всъщност това е нейният призив, идващ от името на блога ѝ: Follow Marietta. Тя е Мариета Зайкова, а това, което предварително можем да ви кажем, е, че само след секунди ще ви запознаем с маркетолог, инженер, бивш модел, полиглот, луд шофьор, авантюрист, турист, космополит, любител на хаус музиката и модата. Самата тя се определя като позитивен, общителен и емоционален човек, който често е доста импулсивен. Какво още: вижте в следващите редове.

Откъде дойде вдъхновението за името на твоя блог? Защо се спря на точно това наименование?

Всъщност името на блога е избор на моите най-близки приятелки, тъй като той е подарък от тях за 30-годишнината ми. Трябва да попитам тях (усмихва се).

Кога се реши да поставиш основите му? Какво те инспирира?

Никога не съм се замисляла да бъда блогър, но пък винаги съм имала афинитет към модата. Това го знаеха и приятелките ми, които решиха да ми го подарят през септември 2014. Заминахме за Истанбул, за да празнуваме по женски в един от най-известните клубове на Босфора и докато се приготвяхме в хотелските си стаи за излизане, получих съобщение от една от тях, което гласеше само: www.followmarietta.com. Не разбрах в началото какво е това, кликнах на линка и се отвори страница с моя снимка и текст:  Добре дошли на страницата на моя моден блог! Запалих се и така започнах (усмихва се).

Снимка: Георги Божков

Повече снимки, повече текстове или комбинация между двете е съдържанието на твоя блог? Кои са твоите теми?

Истината е, че не обичам много да пиша, аз съм математик по природа... обичам да съм кратка, ясна и точна. За мен 2+2 е 4 (усмихва се). Затова залагам повече на снимков материал, а и смятам, че снимките и видеата остават за по-дълго време в съзнанието на посетителите на блога. Темите, които засягам, са модата, козметика и пътуванията. Те са и голяма част от моя живот.

Лесно ли е да си различен? Често, за мое най-голямо съжаление, модните комбинации, които представят блоговете, са плашещи за средностатистическия българин. Случвало ли ти се е да те гледат с недоверие по улиците? Как го приемаш?

Да ме гледат с недоверие по улиците, честно казано не съм забелязвала, но отрицателни коментари в блога съм получавала, обаче те нямат особено значение за мен. Всеки има собствен вкус и мнение, които уважавам. Followmarietta blog е за хората, на които допада стилът ми. Няма човек, когото да харесват всички, нали?

Следиш ли модните тенденции, или предпочиташ да залагаш на индивидуалност? Какъв е твоят стил?

О, да, разбира се, че ги следя, иначе бих ли била моден блогър (усмихва се)? Тенденциите и визиите, които показвам в блога, са винаги пречупени през моята призма и индивидуалност. Определям стила си като спортно-елегантен. Любител съм на класическото съчетание черно/бяло.

Кои са задължителните елементи, които включва тазгодишният ти пролетен гардероб? А вече започна ли подготовката и за летния такъв?

За пролетно-летния сезон задължителни за моя гардероб са чарлстон панталони с висока талия, килоти, плисе, тренч, чизми, топове с голи рамене и много деним.

За лятото започвам да се подготвям още в края на зимния сезон.

Какво е отношението ти към твоите колеги? Кои са чуждите и български блогове, които харесваш? Защо?

Определено имам любими блогъри, част от които са Кристина Базан, Негин Мирсалехи, Киара Ферани, Shea Marie и други.  От българските блогъри определено имам няколко фаворита.

Освен с блогърство, занимаваш ли се с нещо друго? С какво? И блогърството може ли да е професия у нас?

О, да, отговарям за маркетингови комуникации в чужда индустриална компания, която няма нищо общо с модата. Продължавам да инвестирам времето си и в изучаване на чужди езици. Имам идеи и за други проекти, които смятам да реализирам в скоро бъдеще. А блогърството за мен е хоби, което, доколкото е възможно, поддържам постоянно. Не мисля обаче, че да си блогър може да бъде професия у нас, поне на този етап.

Как би завършила изречението: Модата за мен е…?

... вдъхновение.

Станислава Симидчийска

Станислава е един от основателите на VIBES. Филолог по образование и автор по призвание. Пада си по книги, бяло вино и котки, може и да не са в този ред. Разполага със заразително чувство за хумор, но не ви пожелаваме да попадате под неговия прицел.

Коментари

коментари

Все още няма коментари

Остави отговор

Вашия имейл адрес няма да бъде показван.

Може да използвате следните HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

За нас

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

VIBES е вашият източник на информация с качествено съдържание, интервюта, които имат значение и истории, които докосват.

VIBES е модерната лайфстайл платформа.

Следвай ни