Българските модни блогъри: Лора от Empurple


И тази седмица продължаваме с новата ни поредица, представяща най-интересните лица от българската модна блогосфера. След като вече ви запознахме със Сирма Маркова, днес ще ви срещнем с Лора Вълчева от Empurple.eu - блог, посветен на мода и козметика. 

Лора живее в Пловдив, занимава се с дизайн и реклама, обича фотографията, изкуството, литературата. Шегува се, че „модата няма да спаси света, но пък е приятно хоби и развива усещането за красота и събужда желание за креативност". А следващите редове и снимките между тях са доказателство за това.


Откъде дойде вдъхновението за името на твоя блог? Защо се спря на точно това наименование?

Нямах намерение да се впускам в размишления за перфектното име, защото не ми се губеше време. Исках да започна, реших да избера благозвучна и „цветна“ думичка и да я заобичам с времето, а после и да я намразя, това е неизбежно сякаш, нали?  (усмихва се)

Кога се реши да поставиш основите му? Какво те инспирира?

Аз съм креативен човек (макар и нескромно) с почти пълната липса на решителност. Блогът беше най-лесното нещо, което можех да започна в онзи етап от живота ми и пак ме беше страх. Макар да не съм измислила нищо ново, а само съм взела една развита идея от хиляди хора по света, в България нямаше и няма много модни блогъри, затова реших да се пробвам. Приемам го като първото стъпало към целите ми в модния свят.

Повече снимки, повече текстове или комбинация между двете е съдържанието на твоя блог? Кои са твоите теми?

Все по-малко текст и вече предпочитам най-много 4-5 снимки. Не чета за мода, само разглеждам снимки, затова и пиша малко. Чете ми се и ми се пише на други теми, но не в този блог. Въпреки това в блога се впускам в дълги ревюта на козметика и грим, пиша за някои пътувания из страната и чужбина, но наблягам на снимки и фокусът е модата и моят личен стил.

Лесно ли е да си различен? Често, за мое най-голямо съжаление, модните комбинации, които представят блоговете, са плашещи за средностатистическия българин. Случвало ли ти се е да те гледат с недоверие по улиците? Как го приемаш?

Моят стил не е нестандартен, поне не го възприемам за такъв. Понякога се впускам в по-екстравагантни комбинации, но рядко. В тези случаи ме гледат хората, някои с интерес, други с недоумение (смее се). Как го приемам... хм, понякога ми харесва, друг път ме потиска, зависи от настроението ми.

Следиш ли модните тенденции, или предпочиташ да залагаш на индивидуалност? Какъв е твоят стил?

Следя предимно блогъри и разбира се, те повлияват на моя стил. Трудно ми е да опиша какъв ми е стилът, най-лесно е да се измъкна с определението спортно-елегантен... Харесвам различни неща всеки сезон, не искам да влизам в кутийки.

Кои са задължителните елементи, които включва тазгодишният ти зимен гардероб?

О-о-о, на преден план е една къса трапецовидна поличка от деним с копчета в ретро стил от 90-те, много дълга черна жилетка на бели точици, дълги ефирни шалове, converse-ки и oxford-ки и едно меко пуловерче в бледорозов цвят.

Какво е отношението ти към твоите колеги? Кои са чуждите и български блогове, които харесваш?

Харесвам Sincerely Jules, Victoria Tornegren, Maja Wyh, The fashion cuisine – изключително разнообразни стилове. Българските, които следя и харесвам – Сирма Маркова има страхотен стил и представя тоалетите си прекрасно, следя Frichic, Mimi’s fashion moments и още, и още.

Освен с блогърство, занимаваш ли се с нещо друго? С какво? И блогърството може ли да е професия у нас?

Работя в сферата на дизайна и рекламата – печатна и уеб, занимавам се и с поддръжка на онлайн магазини, facebook страници и SEO. Разбира се, че блогърството може да бъде и е професия. А дали може да те изхрани е друг въпрос. Предполагам, че има немалко успешни български блогове с добри доходи, но те не са модни.

Как би завършила изречението: Модата за мен е…

... игра. (усмихва се)

Станислава Симидчийска

Станислава е един от основателите на VIBES. Филолог по образование и автор по призвание. Пада си по книги, бяло вино и котки, може и да не са в този ред. Разполага със заразително чувство за хумор, но не ви пожелаваме да попадате под неговия прицел.

Коментари

коментари

Все още няма коментари

Остави отговор

Вашия имейл адрес няма да бъде показван.

Може да използвате следните HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

За нас

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

VIBES е вашият източник на информация с качествено съдържание, интервюта, които имат значение и истории, които докосват.

VIBES е модерната лайфстайл платформа.

Следвай ни