И тази седмица продължаваме с новата ни поредица, представяща най-интересните лица от българската модна блогосфера. След като вече ви запознахме със Сирма Маркова, днес ще ви срещнем с Лора Вълчева от Empurple.eu - блог, посветен на мода и козметика. 

Лора живее в Пловдив, занимава се с дизайн и реклама, обича фотографията, изкуството, литературата. Шегува се, че „модата няма да спаси света, но пък е приятно хоби и развива усещането за красота и събужда желание за креативност". А следващите редове и снимките между тях са доказателство за това.

Откъде дойде вдъхновението за името на твоя блог? Защо се спря на точно това наименование?

Нямах намерение да се впускам в размишления за перфектното име, защото не ми се губеше време. Исках да започна, реших да избера благозвучна и „цветна“ думичка и да я заобичам с времето, а после и да я намразя, това е неизбежно сякаш, нали?  (усмихва се)

Кога се реши да поставиш основите му? Какво те инспирира?

Аз съм креативен човек (макар и нескромно) с почти пълната липса на решителност. Блогът беше най-лесното нещо, което можех да започна в онзи етап от живота ми и пак ме беше страх. Макар да не съм измислила нищо ново, а само съм взела една развита идея от хиляди хора по света, в България нямаше и няма много модни блогъри, затова реших да се пробвам. Приемам го като първото стъпало към целите ми в модния свят.

Повече снимки, повече текстове или комбинация между двете е съдържанието на твоя блог? Кои са твоите теми?

Все по-малко текст и вече предпочитам най-много 4-5 снимки. Не чета за мода, само разглеждам снимки, затова и пиша малко. Чете ми се и ми се пише на други теми, но не в този блог. Въпреки това в блога се впускам в дълги ревюта на козметика и грим, пиша за някои пътувания из страната и чужбина, но наблягам на снимки и фокусът е модата и моят личен стил.

Лесно ли е да си различен? Често, за мое най-голямо съжаление, модните комбинации, които представят блоговете, са плашещи за средностатистическия българин. Случвало ли ти се е да те гледат с недоверие по улиците? Как го приемаш?

Моят стил не е нестандартен, поне не го възприемам за такъв. Понякога се впускам в по-екстравагантни комбинации, но рядко. В тези случаи ме гледат хората, някои с интерес, други с недоумение (смее се). Как го приемам... хм, понякога ми харесва, друг път ме потиска, зависи от настроението ми.

Следиш ли модните тенденции, или предпочиташ да залагаш на индивидуалност? Какъв е твоят стил?

Следя предимно блогъри и разбира се, те повлияват на моя стил. Трудно ми е да опиша какъв ми е стилът, най-лесно е да се измъкна с определението спортно-елегантен... Харесвам различни неща всеки сезон, не искам да влизам в кутийки.

Кои са задължителните елементи, които включва тазгодишният ти зимен гардероб?

О-о-о, на преден план е една къса трапецовидна поличка от деним с копчета в ретро стил от 90-те, много дълга черна жилетка на бели точици, дълги ефирни шалове, converse-ки и oxford-ки и едно меко пуловерче в бледорозов цвят.

Какво е отношението ти към твоите колеги? Кои са чуждите и български блогове, които харесваш?

Харесвам Sincerely Jules, Victoria Tornegren, Maja Wyh, The fashion cuisine – изключително разнообразни стилове. Българските, които следя и харесвам – Сирма Маркова има страхотен стил и представя тоалетите си прекрасно, следя Frichic, Mimi’s fashion moments и още, и още.

Освен с блогърство, занимаваш ли се с нещо друго? С какво? И блогърството може ли да е професия у нас?

Работя в сферата на дизайна и рекламата – печатна и уеб, занимавам се и с поддръжка на онлайн магазини, facebook страници и SEO. Разбира се, че блогърството може да бъде и е професия. А дали може да те изхрани е друг въпрос. Предполагам, че има немалко успешни български блогове с добри доходи, но те не са модни.

Как би завършила изречението: Модата за мен е…

... игра. (усмихва се)

Автор

Станислава е един от основателите на VIBES. Филолог по образование и автор по призвание. Пада си по книги, бяло вино и котки, може и да не са в този ред. Разполага със заразително чувство за хумор, но не ви пожелаваме да попадате под неговия прицел.

Напишете коментар