Ако следите рубриката ни, посветена на българските модни блогъри, сигурно сте забелязали, че най-често ви срещаме с ветерани в бранша - дами и господа, които се грижат за своето онлайн пространство вече години наред. Днес обаче ще ви срещнем с едно очарователно момиче, което поставя основите на своя блог едва преди няколко месеца. Коя е тя?

Ивелина е мечтател, гражданин на света и както сама казва - голяма усмивка. Момиче, което в влюбено в живота и силно обича себе си. Пристрастена е към предизвикателствата, книгите, спорта и музиката. Харесва здравословния живот, за който казва, че всъщност е ключът към красива визия и сияйно излъчване. Ивелина е основоположник на новото ни любимо модно кътче Stylish Toast.

Откъде дойде вдъхновението за името на твоя блог? Защо се спря на точно това наименование?

Изборът на име не беше лесен. Смених го над десет пъти, изписах над два листа А4, драсках, имаше безброй игри на думи и т.н. Бях написала първата статия, но нямах наименование, хостинг и домейн. Прочитайки две изречения от статията, лампичката светна. „Просто чаша Martini и време за мен, мен, мен. За мен, моя зареждащ вермут, новата ми любов Chanel и розовите Louboutin.” И така Stylish Toast се появи.

Кога се реши да поставиш основите му? Какво те инспирира?

Още от началото на годината знаех,че ще ми се случи нещо значимо и вълнуващо и че е време да се занимавам с това, което ме прави щастлива. Януари беше месецът в търсене на яснота. И така на 6 февруари 2016 г. блогът стартира. Впрочем 6 е любимото ми число. Идеята, която ми се въртеше, беше съвсем различна от блог, но впоследствие реших, че той е чудесно средство да споделям вижданията си, да пречупвам модата и лайфстайла през моята призма и да записвам черно на бяло мислите си. Реакциите на повечето хора бяха: „Време беше да покажеш себе си.” или „Винаги сме си те представяли в тази сфера. Даже много закъсня”.

Повече снимки, повече текстове или комбинация между двете е съдържанието на твоя блог? Кои са твоите теми?

Повече снимки! Дори още при представянето на блога обявих, че ще се старая статиите ми да са до 360 думи. Е, понякога не става. Живеем в доста динамичен свят и времето е най-ценният ресурс, затова предпочитам хората да се инспирират от снимките, а не четейки дълъг текст, който повечето пъти остава непрочетен. Една снимка понякога е съвсем достатъчна, за да предаде посланието, което искаш. Темите, които силно ме вълнуват, са три. Здравословен начин на живот, по който се запалих преди година, дори по едно време бях маниак. Пътувания – моят афродизиак. И модата, като инструмент да изразявам себе си.

Лесно ли е да си различен? Често, за мое най-голямо съжаление, модните комбинации, които представят блоговете, са плашещи за средностатистическия българин. Случвало ли ти се е да те гледат с недоверие по улиците? Как го приемаш?

Хубаво е да си различен! В България обаче това понятие е лошо и неадекватно, което за мен е смешно, защото нали уж искаме да сме като Запада. В Америка се научих, че да си различен е нещо истинско. Това си ти! Живях в град с 80% хомосексуални. Според вас кой беше различният там – аз или те? Тук ме гледат странно, когато сляза с шарената си пижама до магазина, старите хора цъкат, когато ме видят с много скъсани дънки, но аз по никакъв начин не се засягам. Важното е, че привличам внимание. Харесвам се, харесвам стила си и искам да го показвам, независимо от неодобрението на някои хора, които дори не познавам.

Следиш ли модните тенденции, или предпочиташ да залагаш на индивидуалност? Какъв е твоят стил?

Следя модните тенденции, естествено. Но това в никакъв случай не означава, че си купувам всичко, което е модерно. Този сезон са доста актуални точките, но аз не ги харесвам и не бих носила дреха на точки. Стилът на всеки е индивидуален! Всички ние носим дрехи, но никой не е длъжен да следва модните тенденции. Съгласна съм, че те са от значение, но по-важно е как ти самият съчетаваш дрехите. Моят стил е изчистен, класически, най-често в бяло. Не мога без кецове, бели тениски, boyfriend дънки и големи чанти.

Кои са задължителните елементи, които включва тазгодишният ти пролетен гардероб? А вече започна ли подготовката за летния такъв?

Тази пролет ще ухая на цветя (усмихва се). Включих флоралните мотиви под формата на гащеризон, рокля и панталон.

Дънково яке с доста кръпки. Знаете, денимът е вечен и всичко му подхожда. Най-задължителният елемент, който предстои да включа в пролетно-летния си гардероб, ще е бял топ с принт Stylish Toast. Очаквайте скоро!

За лятото бих казала, че съм доста неподготвена. Засега съм си купила само жълти обувки на висок ток и една малка чанта в бяло и синьо.

Какво е отношението ти към твоите колеги? Кои са чуждите и български блогове, които харесваш? Защо?

Креативни и усмихнати! Харесвам блогове, които са изчистени, съдържанието е истинско, а снимките са стилни и с чудесна концепция, независимо дали са български, или чужди.

Освен с блогърство, занимаваш ли се с нещо друго? С какво? И блогърството може ли да е професия у нас?

Занимавам се с PR и логистика едновременно. Блогърството ми е хоби, но силно вярвам, че скоро ще стане и професия в България. Сами знаете, че най-честите изказвания по отношение на нашата страна са :"Тук нищо не става", "Хайде да се махаме!" Аз съм в опозиция! В България има полета за реализация и блогърството е едно от тях.

Как би завършила изречението: Модата за мен е…?

... креативност, емоция, бизнес.

Автор

Станислава е един от основателите на VIBES. Филолог по образование и автор по призвание. Пада си по книги, бяло вино и котки, може и да не са в този ред. Разполага със заразително чувство за хумор, но не ви пожелаваме да попадате под неговия прицел.

Напишете коментар