За Ивелина Сакалийска можем да ви говорим с часове. Тя е един от основоположниците на блогосферата у нас, а страхотният ѝ блог FriChic от години се радва на нестихващ интерес.

Първото нещо, което забелязах в нея, когато преди няколко години я открих за пръв път, бе минималистичният ѝ стил, който бе овладяла до съвършенство. Може би любовта към скандинавския дизайн, познат със същата характеристика, е причината за това модно предпочитание. А може би просто сходството между двете ги кара да се обединят и да намерят място в сърцето ѝ.

Продължаваме с поредицата ни, представяща любимите ни български модни блогъри. След Сирма, Лора от Empurple, Мирела от Thestyleconstructor, Ренета от Fashion By Reneta и Диляна от Beyond The Visible ви представяме прекрасната Ивелина от FriChic.

Откъде дойде вдъхновението за името на твоя блог? Защо се спря на точно това наименование?

FriChic е комбинация от nickname-a ми от зората на интернет чатовете в България (Frickys) и Chic. Историята на Frickys е дълга, но води началото си от голямата ми любов по онова време към Backstreet Boys. (усмихва се)

Кога се реши да поставиш основите му? Какво те инспирира?

Преди 8 години случайно попаднах на подобен блог, докато търсех снимки на предстоящата колекция на голям бранд. Този феномен тъкмо се зараждаше в глобален мащаб. Допадна ми идеята за подобен вид дневник, който да даде повече структура на начина ми на обличане, както и позитивната енергия, с която общуваха блогърите помежду си.

Повече снимки, повече текстове или комбинация между двете е съдържанието на твоя блог? Кои са твоите теми?

Тъй като самата аз се вдъхновявам почти изцяло визуално, изражението на моите истории е предимно в снимки. Темите са изключително лични, отразяващи моя начин на живот – стил, интериорен дизайн, пътешествия.

Лесно ли е да си различен? Често, за мое най-голямо съжаление, модните комбинации, които представят блоговете, са плашещи за средностатистическия българин. Случвало ли ти се е да те гледат с недоверие по улиците? Как го приемаш?

Истинската стойност на всеки един от нас се крие в това, че сме различни. А що се отнася до това, което представят блогърите – то трябва да се възприема само като вдъхновение, а не буквално. Понякога вдъхновението може да се крие в това, че преследват мечтите си, че рискуват, че се занимават с това, което обичат.

Да, погледите ги има, но много отдавна съм се научила да не обръщам внимание на оценките на хората, само така може да бъдем истински свободни.

Следиш ли модните тенденции, или предпочиташ да залагаш на индивидуалност? Какъв е твоят стил?

Ангажиментите ми налагат да следя тенденциите, но тъй като вече имам изграден собствен стил, от тях си крада само някои елементи, с които да освежа гардероба.

Кои са задължителните елементи, които включва тазгодишният ти зимен гардероб?

Розово палто, плетена шапка, ботуши над коляното, обемна жилетка и няколко бейсик артикула за напластяване.

Какво е отношението ти към твоите колеги? Кои са чуждите и български блогове, които харесваш? Защо?

Използвам приложения, като Instagram и Pinterest, където съм направила подбор от блогове и сайтове, с които споделяме обща естетика. Така всекидневно черпя вдъхновение от серия визуални елементи.

Освен с блогърство, занимаваш ли се с нещо друго? С какво? И блогърството може ли да е професия у нас?

В момента се занимавам с HR на пълен работен ден. Фрийланс се занимавам с интериорен и визуален стайлинг и пиша за списание Grazia.

Как би завършила изречението: Модата за мен е…?

... вълнуващо приключение.

Автор

Станислава е един от основателите на VIBES. Филолог по образование и автор по призвание. Пада си по книги, бяло вино и котки, може и да не са в този ред. Разполага със заразително чувство за хумор, но не ви пожелаваме да попадате под неговия прицел.

Напишете коментар