Диляна Табакова е едно от най-усмихнатите модни момичета, които познавам. Открихме се, благодарение на страхотния проект Who Are They? и впоследствие продължихме да поддържаме връзка, следейки новите начинания на всяка от нас. А всички те са толкова вълнуващи!

Тя е най-новият ни гост в рубриката, посветена на българските модни блогъри, в която вече ви запознахме със Сирма Маркова, Лора от Empurple, Мирела от Thestyleconstructor и Ренета от Fashion By Reneta. Диди обича модата, пътуванията и следва мечтите си безкористно. Учи последна година МИО, но истинската ѝ страст не е точно икономиката, макар че магията на числата също ѝ е слабост. Нейната същност са цветовете, снимките и красотата, които са начина, по който се опитва да открие и изрази себе си. 

Повече за нея и чудесния ѝ блог Beyond The Visible - в следващите редове. 

Откъде дойде вдъхновението за името на твоя блог? Защо се спря на точно това наименование?

Преди да създам блога, дълго се чудех как да се казва, разглеждах други блогове, четях и всичко беше свързано с мода. Но реших, че той ще представя мен самата, именно затова и сайтът е с моето име. А заглавието на блога неведнъж вече съм казвала, че се породи от факта, че с него показвам една невидима част от себе си за околните. Затова реших, че точно това име е най-подходящо.

Кога се реши да поставиш основите му? Какво те инспирира?

Винаги съм имала страст към модата по един или друг начин, а след като стажувах дълго време в известно българско модно списание, реших, че искам да имам нещо собствено. Където да пиша, да вдъхновявам и споделям. Имам блога почти година и половина.

Вдъхновение намирам почти навсякъде – от разходка по улиците на София до вихренето на мама в кухнята. Нужно е и въображение. (усмихва се)

Повече снимки, повече текстове или комбинация между двете е съдържанието на твоя блог? Кои са твоите теми?

Определено на този етап е комбинация от двете, макар че ми се иска малко да подобря и променя визията и концепцията на блога. Така че ще има промени, надявам се за добро. Темите са мода – от градска визия до елегантност и стил, кулинария (неслучайно си пожелах да си отворя заведение за здравословно хранене на рождения си ден) и пътуванията.

Лесно ли е да си различен? Често, за мое най-голямо съжаление, модните комбинации, които представят блоговете, са плашещи за средностатистическия българин. Случвало ли ти се е да те гледат с недоверие по улиците? Как го приемаш?

Да си себе си, винаги те прави различен. Хората стават все по-отворени към различните идеи, доста по-експериментиращи и смели, така че не смятам, че модните комбинации на блогърите са плашещи. Може и да се е случвало, но... аз не се замислям и заглеждам в такива неща като това дали някой ме гледа, обсъжда, или нещо подобно.

Следиш ли модните тенденции, или предпочиташ да залагаш на индивидуалност? Какъв е твоят стил?

Да, следя модните тенденции, интересни са ми. Понякога ги включвам във визиите си, но повечето пъти сама си определям тенденциите. Стилът си бих определила като комбинация от цветове, елегантност и детска нотка.

Кои са задължителните елементи, които включва тазгодишният ти есенно-зимен гардероб?

Дебели и топли шалове, меки палта и велурени боти за по-сухото време, а кожено яке и гумени ботуши за дъждовните дни.

Какво е отношението ти към твоите колеги? Кои са чуждите и български блогове, които харесваш? Защо?

Възхищавам се на всеки един от тях, който е решил да бъде индивидуален, себе си и да не се приема като нещо повече от другите. Следя много български и чуждестранни блогъри, но любими са ми Negin Mirsalehi и Wendy Nguyen.

Освен с блогърство, занимаваш ли се с нещо друго? С какво? И блогърството може ли да е професия у нас?

Освен с блога, се занимавам с университета, както казах съм последна година и работя. Голяма част от деня си прекарвам пред лаптопа и често през останалото време се опитвам да излизам, да се вдъхновявам, но не и да съм седнала.

За съжаление, смятам, че в България на този етап не може да се говори за професия „блогър“.

Как би завършила изречението: Модата за мен е…?

..една безкрайна страст. (усмихва се)

Автор

Станислава е един от основателите на VIBES. Филолог по образование и автор по призвание. Пада си по книги, бяло вино и котки, може и да не са в този ред. Разполага със заразително чувство за хумор, но не ви пожелаваме да попадате под неговия прицел.

1 коментар

  1. Това ли са ни българските модни блогъри? :(((
    Всички, особено това момиче, е толкова еднакво, че индивидуалност има само при няколко от блогърите ни, но не и при нея.
    Мила, нищо лично, но не седиш сериозно на този етап.
    Целувки и успех, не се отказвай :*

Напишете коментар