Рубриката на VIBES, посветена на българските модни блогъри, отдавна се превърна в традиционна, а за нас е истинско удоволствие чрез нея да ви срещаме с вдъхновяващи и стилни личности, чийто моден усет заслужава адмирации.

Днешният ни гост е един позитивен човек, който цени красивото, хармоничното и естественото. Човек, който вярва, че усмивката е най-красивото бижу. Представяме ви харизматичната Денина Мартин.

Откъде дойде вдъхновението за името на твоя блог? Защо се спря на точно това наименование?

Аз съм ценител на естествеността и винаги съм се стремила да бъда естествена. Именно затова исках да създам свое кътче, където да бъда просто себе си. По този начин исках да припомня на дамите, че те са най-прекрасната версия на себе си - такива, каквито са и най-силното им оръжие е тяхната индивидуалност, тяхната собствена уникалност. Именно от там дойде вдъхновението за наименованието на блога.

Кога се реши да поставиш основите му? Какво те инспирира?

Преди повече от година и половина реализирах един стремеж да бъда творец на мой си вид изкуство. Винаги съм искала да създавам нещо, да творя и след едно струпване на обстоятелства и емоции, просто се хвърлих в това начинание.

Повече снимки, повече текстове или комбинация между двете е съдържанието на твоя блог? Кои са твоите теми?

По природа съм такава, че обичам баланса. За мен е много важно снимките да са красиви, но без текст и послание те нямат същото значение. Именно затова се стремя да балансирам между двете. Основните теми на блога са модата, красотата и пътешествията. Последното не е толкова силно присъстващо напоследък, но се надявам през идните месеци това да се промени.

Лесно ли е да си различен? Често, за мое най-голямо съжаление, модните комбинации, които представят блоговете, са плашещи за средностатистическия българин. Случвало ли ти се е да те гледат с недоверие по улиците? Как го приемаш?

За мен различността идва от това да бъдеш себе си без да подражаваш сляпо на друг. Така погледнато, да си различен вероятно е трудно в днешно време. Що се отнася до плашещите комбинации, не съм фен на прекалената екстравагантност. Не мисля, че тя  може лесно да намери място в ежедневието на жената. Аз самата се стремя да експериментирам, без да нарушавам хармонията и най-важното: естетиката. Случвало се е да ме гледат с недоверие по улиците, но причината за това предимно е несъответствие между метеорологичните условия и облеклото ми. Когато си блогър е добре да показваш дрехи в перспектива, т.е. за предстоящия сезон. Това обикновено шокира хората по улиците.

Следиш ли модните тенденции, или предпочиташ да залагаш на индивидуалност? Какъв е твоят стил?

Когато си моден блогър, най-естественото е да следиш тенденциите. Разбира се, това не означава да ги следваш сляпо. Ако обаче желаеш да се позиционираш като “моден експерт” и да накараш хората да ти повярват, то категорично трябва да си с вълната, адаптирайки я към себе си, към личността си и начина си на живот. Моят личен стил е комбинация от тенденции и това, което наистина харесвам. Обичам да залагам на женствеността, без значение дали е “на мода”, или не.

Кои са задължителните елементи, които включва тазгодишният ти зимен гардероб?

Палто до коляното, високи боти тип 70-те, панталони с висока талия, дънки чарлстон и викториански ризи с къдрички.

Какво е отношението ти към твоите колеги? Кои са чуждите и български блогове, които харесваш? Защо?

Категорично позитивно. Уважавам индивидуалността на всеки и намирам за изключително интересно да се срещам с колеги от блогосферата. Всеки носи свой собствен и вдъхновяващ заряд, който трябва да бъде ценен. Следя много блогове, но любимият ми е VivaLuxury, заради професионализма, финеса и стила, с които създателката го поддържа.

Освен с блогърство, занимаваш ли се с нещо друго? С какво? И блогърството може ли да е професия у нас?

Освен блогърството, другото ми амплоа е това да бъда майка на моето малко момченце. Що се отнася до това може ли, или не може блогърстовото да бъде професия у нас - може, но трудно и трябва много време, комбинирано с неимоверен труд и усилия.

Как би завършила изречението: Модата за мен е…?

Модата за мен е сила. Тя дарява с увереност. Тя е средство да изразиш себе си и същността си. Тя е начин да направиш деня си по-интересен, вълнуващ и разнообразен.

Автор

Станислава е един от основателите на VIBES. Филолог по образование и автор по призвание. Пада си по книги, бяло вино и котки, може и да не са в този ред. Разполага със заразително чувство за хумор, но не ви пожелаваме да попадате под неговия прицел.

Напишете коментар