Благодарение на рубриката ни, посветена на българските модни блогъри, имаме прекрасната възможност да се срещаме с най-пъстрите, усмихнати и модни лица от родната блогосфера. Вече три месеца всяка седмица ви представяме по един любим наш неин представител и сме искрено щастливи, че тези вдъхновяващи млади хора се доверяват на VIBES и споделят с вас, нашите читатели, интересни подробности от своя вълшебен свят.

Днешният ни гост е Цветина Цекова, която е основоположник на прекрасния блог Cvetybaby. Тя е на 24 години и е на финала на своето обучение по право, което, споделя, е една от мечтите ѝ (почти сбъдната, бихме добавили ние). Разказва, че тях, мечтите, винаги ги следва и силно вярва, че когато човек подхожда към с труд и упоритост, рано или късно това се отплаща. Допълва, че гледа на живота с позитивизъм и усмивка, защото това е най-доброто решение, когато имаш цели, към чието осъществяване се стремиш.

Снимка: Личен архив

Откъде дойде вдъхновението за името на твоя блог? Защо се спря на точно това наименование?

Наименованието има сантиментална стойност за мен, както неведнъж съм казвала. Изборът му беше най-лесното нещо в създаването на блога ми. Когато ме попитаха - „ Как  искаш да се казва блогът ти?“ - нямаше и капчица съмнение, че ще избера cvetybaby. Това е един никнейм от детството ми, който свързвам както с хубави, така и с лоши моменти. Говори за мен самата и за живота ми и ако трябва да бъда напълно честна, не искам да се разделяме. (усмихва се)

Кога се реши да поставиш основите му? Какво те инспирира?

Започнах блога точно преди две години – на 20 март 2014. Животът ми беше в застой, имах сивото ежедневие на един студент по „Право“ и исках някаква промяна. Нещо, на което да се отдам и да ме кара да се вдъхновявам, да пиша, да снимам – просто да създавам нещо красиво, което да ме радва. Изобщо не знаех какво е да си блогър и не следях абсолютно никой такъв. Кое ме инспирира? Модата. Любовта си към нея имам от дете, тъй като съм израснала в семейство, което цени качеството и стила.

Снимка: Мирослава Дерменджиева
Снимка: Мирослава Дерменджиева

Повече снимки, повече текстове или комбинация между двете е съдържанието на твоя блог? Кои са твоите теми?

Блогът ме научи, че прекалено много текст отегчава хората, избягвам го. Искам да съм максимално кратка и точна в публикациите си, а когато няма какво да кажа, просто не го правя. Според мен една снимка може да разкаже цяла история и точно това научих от Мира (Miroslava Dermendjieva Photography). Фотографията е изкуство, чрез нея може да изразиш точно това, което искаш да кажеш. Затова винаги залагам на снимков материал. Темите, които обожавам, са мода, пътуване и храна.

Лесно ли е да си различен? Често, за мое най-голямо съжаление, модните комбинации, които представят блоговете, са плашещи за средностатистическия българин. Случвало ли ти се е да те гледат с недоверие по улиците? Как го приемаш?

Всички сме различни и всички сме леко странни (усмихва се). Винаги ги е имало тези хорски погледи върху мен и преди това да бъда блогър. В един момент спира да ти прави впечатление.

Снимка: Мирослава Дерменджиева
Снимка: Мирослава Дерменджиева

Следиш ли модните тенденции, или предпочиташ да залагаш на индивидуалност? Какъв е твоят стил?

Разбира се, следя модните тенденции. Постоянно чета, гледам снимки  и се уча на нови неща, това е мотото ми. За да напиша или кажа нещо, трябва да съм много добре информирана. А всъщност да си блогър, според мен е да успяваш да уловиш модните тенденции и да ги пречупиш през своята призма, показвайки на хората индивидуалността си. Точно това ни прави толкова различни и уникални. Бялата тениска е една и съща – но всеки един от нас я прави и толкова различна. Моят стил е елегантност, премереност и класика в неутрални цветове.

Кои са задължителните елементи, които включва тазгодишният ти зимен гардероб? А вече започна ли подготовката и за пролетния такъв?

През изминалия сезон залагах най-често на полото, на плетивата и обемните палта. Вече съм обновила гардероба, като пренесох полото и в пролетните си дрехи, но смених десените с по-леки. Заложих на няколко рокли, сака и панталони, за които се погрижиха някои от любимите ми брандове, като Forever 21 и българският Attitude 157.

Снимка: Мирослава Дерменджиева
Снимка: Мирослава Дерменджиева

Какво е отношението ти към твоите колеги? Кои са чуждите и български блогове, които харесваш? Защо?

Това да си блогър не е никак лесна задача. Опровергавайки твърдението на много, че е просто хоби, смятам, че е много повече от това. Блогърството е работа 24/7, снима се в дъжд, вятър, жега, но това не е видно за масовата аудитория, тя успява да види само крайния резултат. Така че това отклонение е отговор на първия ми въпрос. Уважавам работата на всеки един от нас, тъй като изобщо не е лесна. Нямам любимци, харесвам всичко, създадено с любов.

Освен с блогърство, занимаваш ли се с нещо друго? С какво? И блогърството може ли да е професия у нас?

В момента завършвам образованието си и това е приоритет номер едно за мен, смятам да продължа да се развивам в тази сфера. А относно блогърството, мисля, че по-горе отговорих и на този въпрос. Да,  професия е, но Не - не и у нас.

Снимка: Мирослава Дерменджиева
Снимка: Мирослава Дерменджиева

Как би завършила изречението: Модата за мен е…?

... начин да изразиш себе си.

Автор

Станислава е един от основателите на VIBES. Филолог по образование и автор по призвание. Пада си по книги, бяло вино и котки, може и да не са в този ред. Разполага със заразително чувство за хумор, но не ви пожелаваме да попадате под неговия прицел.

Напишете коментар