Започваме седмицата с нова история от рубриката Българските модни блогъри. Днес на гости ни е една много елегантна и изключително красива млада дама, с която ще си говорим за пътувания, мода и кулинария.

Анислава се определя като обикновено момиче, възхищаващо се на необикновените кътчета по света, вкусната и красиво поднесена храна, усмихнатите и положителни хора и... хубавото вино, разбира се. Тя е основоположник на блога Style Bohemia, в който обединява трите си най-големи страсти: мода, фотография и кулинарно изкуство.

Последното в момента заема голяма част от живота ѝ, защото вече е част от кулинарните курсове в новооткритото училище на Джейми Оливър в Лондон, а през юли ще бъде на курс за основи на френското сладкарство в училището, което мечтае да посещава от дълги години - Cordon Bleu.

Откъде дойде вдъхновението за името на твоя блог? Защо се спря на точно това наименование?

Обичам всичко, поднесено със стил – от храната до облеклото. А за останалата част е виновен Charles Aznavour и магнетичната му песен "La Bohemia"...

Кога се реши да поставиш основите му? Какво те инспирира?

Първоначалният вариант на блога стартира през 2013 година, когато блогърството започваше да набира скорост не само по света, но и в България. Главната причина да се заема с този проект беше да обединя трите ми най-любими хобита – модна стилистика, кулинария и фотография, в едно.

Повече снимки, повече текстове или комбинация между двете е съдържанието на твоя блог? Кои са твоите теми?

Залагам повече на снимките, тъй като вярвам, че една снимка понякога казва много повече от която и да е дума...

Лесно ли е да си различен? Често, за мое най-голямо съжаление, модните комбинации, които представят блоговете, са плашещи за средностатистическия българин. Случвало ли ти се е да те гледат с недоверие по улиците? Как го приемаш?

Честно казано, досега не ми се е случвало да ме гледат с недоверие, по-скоро на хората им е било интересно какво сега там се снима... и дали не е фотосесия на известна личност, а има и няколко случаи на мъжко подсвиркване със закачлив коментар, така добре познато по нашите ширини (усмихва се). Но при всички случаи снимането на фотосесии винаги е приятно.

Като цяло мисля, че хората са все по-отворени към различното, нестандартното. А и всеки, който обича да пътува, е виждал колко по-разчупен и еклектичен е стилът на младите по света.

Следиш ли модните тенденции, или предпочиташ да залагаш на индивидуалност? Какъв е твоят стил?

Не следвам всяка тенденция, защото не всичко ново ми харесва. Обичам женствените дрехи, подчертаващи силуета. Мисля, че най-точно бих определила стила си като класически с леки акценти от новите тенденции.

Кои са задължителните елементи, които включва тазгодишният ти пролетен гардероб? А вече започна ли подготовката за летния такъв?

Флорални мотиви, ярки червила и Jo Malone. А лятото го очаквам с нетърпение, като първите ми придобивки бяха два чифта бански и няколко сандали на ток в ярки цветове. Единствената ми "не цветна" придобивка са бял гумен Converse, с който не се разделям уикендите.

Какво е отношението ти към твоите колеги? Кои са чуждите и български блогове, които харесваш? Защо?

От модните блогове харесвам този на Алис - Mademoiselle Aia и The Garage Starlets.

Любимият ми кулинарен е този на Ирина – Sunshine’s Kitchen, която създава истински гурме шедьоври.

От чуждите блогове – GaryPepperGirl, Late Afternoon Blog, Fifideluxe и Eatbetternotless.

Уважавам и се възхищавам на всеки блогър, защото знам колко трудоемко е да се поддържа един блог.

Освен с блогърство, занимаваш ли се с нещо друго? С какво? И блогърството може ли да е професия у нас?

Завърших счетоводство и се занимавах с него близо седем години. Преди около година заложих на съвсем различна роля – тази на менижиране връзките с клиенти и съм щастлива от промяната, като глътка свеж въздух е.

Блогърството ми действа разтоварващо и е един друг свят, в който обичам да "отскачам" от време на време и да дам свобода на другата половина от моята същност, а именно креативната.

Със сигурност блогърството би могло да се превърне в професия, но когато човек узрее за тази идея и ѝ се посвети изцяло.

Как би завършила изречението: "Модата за мен е…?

... преходна, стилът вечен." Коко Шанел.

Автор

Станислава е един от основателите на VIBES. Филолог по образование и автор по призвание. Пада си по книги, бяло вино и котки, може и да не са в този ред. Разполага със заразително чувство за хумор, но не ви пожелаваме да попадате под неговия прицел.

Напишете коментар