В една-единствена вечер от тази есен, на 20 ноември, Емил Минев, DiVino и Cult Gourmet Catering ни предлагат необичайно приключение на сетивата, наречено Български тероари. Но какво точно представляват те? Подгответе се за 7-степенно дегустационно меню, съчетано със 7 български вина. Вечерята ще се състои от 20:30 часа в зала 10 на НДК. Всичко това ще се случи по време на най-големия форум за българско вино DiVino.Taste, разбира се.

Какво ще включва менюто?

Тиква
Орехи, борови игли, пчелен прашец
Maryan Dimyat Barrel Fermented 2014

Моркови 
Портокал, oвче мляко, анасон
Villa Melnik Bergule Melnik & Pinot Noir 2013

Земна ябълка 
Ябълка, картофи, трюфели
Borovitza Great Terroirs Orange Garden 2013

Калкан
Карфиол, осолена сланина, манатарки
Edoardo Miroglio Pinot Noir Reserve 2011

Черно прасе 
Дюля, червено цвекло
Rossidi Rubin 2013

Кашкавал
(Отлежал овчи кашкавал от Родопите)
Vinex Preslav Rubaiyat Chardonnay 2011

Биволско мляко 
Сини сливи, карамел, морска сол
Dragomir Mavrud 2011

А кой е Емил Минев? Българският шеф-говач с най-успешна кариера извън страната ни. Налага се у нас между 2004 и 2005 като креативен и авангарден творец и след като получава всички най-престижни награди и признания, продължава пътя си в луксозния хотел Jumeirah Emirates Towers в Дубай като шеф-готвач на изискания VU’S, а по-късно и като главен готвач на всички ресторанти в хотела. Заменя Дубай с Малдивите, където оглавява кухните на Shangri-La, а впоследствие става Executive Chef на ресторант Ting в хотел Shangri-La в Лондон, заемащ част от прочутата сграда The Shard. Ресторант Tīng веднага се превръща в един от най-вълнуващите гастрономически магнити на британската столица.

За своята ноемврийска вечеря в София Емил Минев се впуска по следите на българските тероари – с убеждението, че за един готвач неповторимите местни продукти с ясен и добър произход са не по-малко важни от майсторските техники и че България крие богатство от такива продукти.

Подборът на вината за вечерята е на дегустационния екип на DiVino. Всеки от участниците в него е посочил по свой вкус и според своя опит в съчетаването едно българско тероарно вино за някое от предложенията в менюто. Четири от седемте вина са от местни български сортове.

Български тероари, една вечеря на Емил Минев. Цената за участие е 120 лева, а куверти и допълнителна информация можете да откриете на този адрес.

Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар