Бъдете доброволци на младежки уъркшопове за толерантност


Темата за толерантността и междукултурното разбирателство винаги е била актуална, но напоследък все повече се дискутира сред широката общественост.

Colored Glasses е проект на Сдружение „Младеж за разбирателство” (Youth For
Understanding или YFU), който разглежда въпроса от малко по-различна гледна точка - през очите на младите и образовани българи и чужденци, които намират общи точки помежду си, без да търсят и поставят граници.

Организацията от години се занимава с осъществяване на дългосрочен обмен. Международната мрежа „Младеж за разбирателство” в момента обхваща над 50 страни, които подкрепят междукултурното съжителство и активното международно разбирателство.

Целта на проекта Colored Glasses е да се даде възможност на учениците да получат
непосредствена представа за междукултурно разбирателство, дори при положение, че те
нямат възможност да прекарат една година на обмен в чужбина.

В уъркшоповете Colored Glasses, траещи между два и пет часа, заедно с
учениците се разглеждат теми като предразсъдъци, толерантност и междукултурно разбирателство. Тези занятия се провеждат на немски, английски, испански и френски език, като по този начин се интегрират в обучението в езикови гимназии с интезивно преподаване на тези езици.

С Colored Glasses организаторите целят да събудят желание да се откриват чужди култури. Желаят да заинтригуват учениците към новото и различното и да насочат вниманието им към
междукултурното разбирателство и ценности като толерантност и възприемане.

Ако и вие искате да се присъедините към Colored Glasses като доброволец, е
нужно да участвате в обучение, на което ще се запознаете с концепцията зад уъркшоповете и методите на работа. Там може да срещнете и много от опитните тиймъри на организацията. След приключването на обучението ще можете самите вие да водите уъркшопове
като тиймър в училищни класове. Уъркшоповете Colored Glasses ще се предлагат през
цялата учебна година в различни градове от цяла България.

Следващото обучение ще се проведе от 26 до 28 февруари 2016 година. Можете да се запишете за него, изпращайки мейл на info@yfu.bg, както и да се свържете с организаторите на следните телефони: 0898/89 45 42 или 02/470 65 27. Посетете и сайта на организацията за повече информация: www.yfu.bg

VIBES

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Коментари

коментари

Все още няма коментари

Остави отговор

Вашия имейл адрес няма да бъде показван.

Може да използвате следните HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

За нас

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

VIBES е вашият източник на информация с качествено съдържание, интервюта, които имат значение и истории, които докосват.

VIBES е модерната лайфстайл платформа.

Следвай ни