За първи път тази година Арт Фондация ДОМА става партньор във второто издание на международния творчески фестивал ESCAPE, провеждан на таен див плаж на хърватския остров Хвар. Събитието се отваря не само към българската публика, но и допълва програмата му с нашенско участие, за което оргнизаторите още не споменават (такава е уговорката), също както плажът се пази в тайна и разкрива само за подтвърдилите участие. Целта на събитието е не да бъде комерсиално, а да запази дивия дух на райската природа сред малка група от хора.

Наричат ESCAPE повече от фестивал. Това е общност, която събира в изолирания залив сред дивата природа 200 човека, комбинирайки къмпинг в магическа борова гора точно до морето и творчески, спортни, музикални и лечебни дейности като част от програмата в дневни и нощни събития.


Покрай големия интерес от първото издание, тази година се организира два пъти, но отново в затворената общност до 200 души: от 5-10 юли и от 16-21 август 2017 г.

Събитието предлага 6-дневно лагеруване, наситено с дейности като творчески и практически работилници, семинари, пърформанси, детска програма, йога, медитация, филмови прожекции, боулинг, катерене, бягане, лодки и др.

Общността разполага със своя кухня и бар, като ще предлага slow food, салати, сандвичи и др. На място има и питейната вода, достъпна за всеки по всяко време.

Ще се провеждат курсове по гмуркане и уиндсърфинг (които се заплащат допълнително на място). Тази година ще се предлага наемане на каяк, велосипеди и SUP сърфинг, включително ще има ежедневни екскурзии с лодка до магическия остров Zecevo. За пълната релаксация на своята общност програмата на Escape предлага и масажно лечение на място.


До скрития Хърватски плаж има организиран транспорт от Белград за двата периода на фестивала, до където има ежедневни автобуси от София. За повече информация относно стигането и как да закупите билет, можете да проследите официалното събитие във фейсбук или да се свържете с организаторите от българска страна Арт Фондация ДОМА в посочените контакти от линка.

ESCAPE не е само ваканция или летен лагер, а интимно преживяване за връщане към природата и намирането на вътрешния мир далеч от цивилизацията.

Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар