Легендата за Diablo продължава. Култовото гейм студио Blizzard започна по възможно най-силния начин тазгодишния BlizzCon, обявявайки четвърта част на едно от най-великите RPG-та в историята на гейминга. Това се случи посредством епичен 9-минутен трейлър, който разкри и името на нов голям злодей, срещу когото ще трябва да се изправим.

Трейлърът на Diablo IV ни показва трима приключенци, търсачи на съкровище, които с помощта на книжовник, се оказват съвсем близо до своята цел. Намирайки се на място, наподобяващо древни руини, те успяват да избягат от преследващите ги чудовища (без да броим един от тях), озовавайки се в мистичен храм. Там обаче всички те намират смъртта си, защото, без да го подозират, те участват в събуждането на древно същество с изключителна мощ.

Вижте и въпросния трейлър, с който бе представена Diablo IV. Определено кадрите са изключителни:

 

Но какво точно се случва с тримата мъже, които успяват да се доберат до древния храм? Приключенецът, който не успява да се добере до храма, някак се озовава вътре в него. Той обаче е различен, защото изведнъж се превъплъщава в тайнствена фигура със снежно бяла кожа, наподобяваща вампир. Въпросният човек (или по-скоро - същество) успява да убеди книжовника да завършат вече започнатия ритуал, което води до призоваването на могъщо създание с важна роля в историята на Diablo вселената - Лилит.

Лилит е дъщерята на Мефисто - един от тримата братя, познати като най-силните и могъщи представители на злите сили. Отдавна се спекулираше, че Лилит ще има важна роля в Diablo IV, като поне засега изглежда, че тя ще бъде и основният злодей в играта. Срещу нея имахме възможността да се изправим в класическата Diablo II, но сега нейната роля ще бъде значително по-голяма.

Ако познавате историята на Diablo, то вероятно вече знаете, че Лилит е демон с огромна роля в развитието на историята. Когато тя се влюбва в арханхгел Инариус, двамата създават Светилището и дават началото на "нефалемите" - нови същества, които са наполовина ангели, наполовина демони. И които практически са праотците на хората в света на Diablo.

Diablo

Междувременно Blizzard разпространиха и геймплей трейлър, който ни позволява да надникнем за първи път върху начина, по който изглежда самата игра.

От студиото обявиха първите трима герои, с които ще можем да играем: Варварин, Магьосник и Друид.

 

От Blizzard обещават, че Diablo IV ще се върне към корените на поредицата от нейните първи две издания, тоест - тя ще бъде възможно най-мрачна и страховита. Не е тайна, че последната засега Diablo III не успя да спечели всички фенове на франчайза, като голяма част от тях не успяха да я обикнат. Платформите на Diablo IV ще бъдат PC, PS4 и Xbox One, като за дата на излизане все още е твърде рано да говорим, разбира се.

Автор

Константин е един от основателите на VIBES. Следвал е журналистика в Софийския университет. Харесва качествената и вдъхновяваща музика, доброто кино, литературата, гейминга и котките. Ако искате да ви заобича завинаги, направете му палачинки в неделя сутрин и ги поднесете с чаша хубаво кафе.

1 коментар

Напишете коментар