Една от приятните летни изненади за любителите на филмите на ужасите е "Анабел" 3.

Голяма част от сцените се ограничават до дома на демонолозите Ед и Лорейн Уорън. Двамата имат бизнес извън града и им се налага да оставят дъщеря си Джуди в грижата на Мери Елън.

Действията започват да се развихрят с пристигането на особената ученичка Даниела в гимназията на детегледачката. Странното поведение на момичето е заради лична загуба. Тя започва да се чуди дали семейството може да ѝ помогне да комуникира с отвъдното.

В мазето има предмети, които имат специални способности. Те не трябва да бъдат докосвани. Ако все пак човек е изкушен от любопитството си, ще трябва да плати с резки и плашещи промени в живота си. Куклата Анабел е държана в стъклена витрина и е благословена от свещеник, защото има необикновени способности - тя е "фар за други духове".

Анабел
"Анабел" 3

Продукцията е на по-високо ниво от първата "Анабел", която бе определена като нискобюджетен филм. В дървените складове на семейство Уорън се вихрят различни неживи предмети, на които операторът Майкъл Бърджис дава живот, като прави ги игриви, дразнещи и мистериозни.

Призрачната професия, която Ед и Лорейн практикуват, не им пречи да имат нормални отношения. Те се подкрепят, като имат и "здравословни" скандали, когато това е необходимо. В професионален план са се нагодили идеално. Той е експерт по демоните, тя е ясновидка.

Но фокусът на филма е предимно насочен към Джуди, която прилича на майка си. И в двете има самонадеяност, но и изострена чувствителност.

 

Действието е в продължение на една нощ. Ако трябва да се вадят изводи от началото на вечерта, която е като всяка друга , би било трудно да се предположи какво ще последва. Рязката промяна идва заради любопитната Даниела, която на всяка цена иска да открие какво крият в къщата.

Както в много ужаси, момичето търси там, където не трябва, а в следствие на което освобождава зли духове. Заради това нейно действие ще последват скърцащи дъски и демони.

Дали оставащото време в кино салонът ще го прекарате със стиснати очи, зависи изцяло от вас.

Автор

В момента е студент по Журналистика в Нов български унивеститет. Вдъхновява се от новото, различното и предизвикателствата. Фен е на качествената музика, съпроводена с приятна компания и вино. През свободното си време чете книги, излиза с приятели и прави опити да се учи да свири на акустична китара.

Напишете коментар