Филмът "Вездесъщият" на режисьора Илиян Джевелеков е българският избор за претендент на следващите награди "Оскар". Решението бе взето от комисия на Националния филмов център с председател Владимир Андреев. Комисията се състои от общо 11 членове.

"Вездесъщият" е спечелил в конкуренцията на още 12 продукции, които са били в битката за победител. Филмът е заснет по сценарий на Матей Константинов и Илиян Джевелеков и разказва историята на писател и шеф на рекламна агенция, който постепенно се вманиачава да следи всички около себе си със скрити камери.

През октомври миналата година "Вездесъщият" триумфира на фестивала за българско кино "Златна роза", като освен това лентата получи наградите на публиката и кинокритиката.

Сценаристът и режисьор на лентата Илиян Джевелеков е завършил кинорежисура в НАТФИЗ. "Вездесъщият" е вторият му игрален филм след успешния дебютен "Love.net" през 2011 г.

През 2001 г. заедно с Георги Димитров и Матей Константинов Джевелеков основава продуцентската компания "Мирамар филм", която е сред продуцентите на "Вездесъщият". Джевелеков е режисьор на десетки реклами и няколко документални филма, сред които "Куба е музика" (2009).


Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар