България се оттегля от участие в конкурса на Евровизия през следващата година, който ще се проведе в Израел. Това се разбира от публикации в Туитър на официалният акаунт @bg_eurovision и на Георги Симеонов, с псевдоним JJ @itsJJofficial, който е член на групата Екуинокс (Equinox), която представляваше страната на финала в Португалия. Новината съобщава "Дневник".

От официалния акаунт поддържан от БНТ в петък се изразява голяма благодарност на всички участници в проекта Equinox. "Повече информация и обяснения за настоящата ситуация за българското участие и бъдещето на проекта ще бъде бъде оповестена скоро. До тогава няма да коментираме друга информация от източници различни от БНТ. Благодаря ви за разбирането", пише в последния туит на @bg_eurovision.

"Аз съм крайно тъжен и разочарован да чуя, че България се оттегля от Евровизия. Това беше една от малкото възможности за българските изпълнители...", пише Георги Георгиев в туит, който вероятно вече е изтрит. Видим обаче е негов отговор на фенка, която го пита защо. "Доколкото знам, причината е главно финансова". В друг отговор на въпрос дали е вярно и официално ли е. той казва: "Още не, но е 100% вярно".

Българската песен, изпълнена от Equinox, зае 14-то място след финала на тазгодишното издание на "Евровизия", което се проведе в Лисабон.

Това е беше най-лошото представяне на България в конкурса "Евровизия" от години, след като през 2015-та Поли Генова стана четвърта, а през миналата Кристиан Костов беше втори. В тазгодишното издание победи ексцентричната представителката на Израел Нета, с песента си "Играчка" (Toy). Страната ѝ печели Евровизия след пауза от 20 години."

Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар