Brightest Blue: нещо ново и дългочакано от Ели Голдинг

Ели Голдинг официално издаде четвъртия си студиен албум, озаглавен Brightest Blue. След като проектът беше отложен поради пандемията от COVID-19, той вече е наличен за всички фенове на изпълнителката. Brightest Blue е първият албум на Голдинг след петгодишна пауза. Той включва цели 19 песни, като 12 от тях са напълно непознати на слушателите. Останалите 7 парчета са вече издадени сингли, включително радио хитовете Close to Me и Hate Me.

Brightest Blue е разделен на две части, които се различават по своята музикална и лирическа тематика. В първата част, която носи името на албума, певицата разнообразява познатата си стилистика с по-акустично и R&B звучене. За разлика от предния албум на Голдинг, Delirium, който се ориентира около денс жанра, тук музиката носи елемент на меланхолия. Аранжиментите са базирани предимно върху реални музикални инструменти. Пианото е водещо в балади като New Heights, докато песни като Bleach са изградени основно от звука на китара.

Голдинг описва Brightest Blue като отражение на своята уязвимост. Текстовете засягат редица от теми, като се фокусират най-вече върху зависимостта от любовта, проблемите в отношенията и личностното израстване. В песента How Deep Is Too Deep, героинята разказва за токсичната връзка между нея и партньора ѝ. Love I'm Given описва пътя на Голдинг към себеопознаването и последвалия ефект в любовния ѝ живот. Woman засяга темата за позицията на жените в музикалната индустрия, а Flux проследява трудното преодоляване на отминала любов.

 

Втората част на албума носи името EG.0. Освен инициалите на изпълнителката, заглавието подсказва и концепцията. Тук Ели изследва своето алтер его - нейната уверена, смела и безстрашна страна. EG.0 контрастира на чувствителността и ранимостта, изразени в горната половина - Brightest Blue. В музикално отношение тази част е по-ритмична, като комбинира поп, хип-хоп и трап елементи. EG.0 включва и повечето от колаборациите в албума. Тук гост изпълнители са Diplo, Swae Lee, Juice WRLD, Lauv и blackbear.

Ели Голдинг

Brightest Blue се радва на много положителни рецензии от музикалните критици. За да промотира албума, Ели гостува на редица телевизионни предавания и публикува записани изпълнения в YouTube канала си. За жалост обаче, турнето ще трябва да почака...

Петър Данев

Като студент по журналистика, най-голямата ми страст е писането. Музиката и киното са двете ми водещи вдъхновения. Обичам непрекъснато да опознавам нови стилове и артисти и да обменям впечатленията си с други почитатели на изкуството (което понякога води до разгорещени, но забавни конфликти).

Коментари

коментари

Все още няма коментари

Остави отговор

Вашия имейл адрес няма да бъде показван.

Може да използвате следните HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

За нас

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

VIBES е вашият източник на информация с качествено съдържание, интервюта, които имат значение и истории, които докосват.

VIBES е модерната лайфстайл платформа.

Следвай ни