31 октомври е датата, на която биографичният филм за Queen и Фреди Меркюри "Бохемска рапсодия" ще дебютира в киносалоните. В главната роля е звездата от Mr. Robot Рами Малек, който ще влезе в кожата на легендарния Фреди.

Официалният саундтрак на лентата ще излезе малко по-рано - на 19 октомври, включвайки някои интересни композиции, включително - наново записани сегменти от някои от оригиналните членове на Queen.

 

Саундтракът на филма е продуциран от двама от членовете на Queen - китариста Брайън Мей и барабаниста Роджър Тейлър. Албумът ще включва общо 22 песни, като в това число влизат много от класическите композиции на Queen в оригинален формат. Повечето от тях са записани по време на титаничния Live Aid концерт на бандата от 1985 година, като досега сме имали възможността да ги слушаме единствено във видео формат.

Някои от траковете са били записани наново, специално за саундтрака на "Бохемска рапсодия". В това число влиза и култовата "We Will Rock You", която бе преработена, комбинирайки се студиен запис с реакции на публиката от концерт. Междувременно "Don't Stop Me Now" бе "освежена" с нови записи на китарите на Брайън Мей. "Doing All Right" пък ще включва вокали от бившия фронтмен на Smile Тим Стафел. Мнозина от вас сигурно знаят, че Smile бе групата на Брайън Мей и Роджър Тейлър, преди те да станат част от Queen.

Ето и официалния траклист на саундтрака на "Бохемска рапсодия":

01. 20th Century Fox Theme
02. Somebody To Love
03. Doing All Right… revisited (Performed by Smile)
04. Keep Yourself Alive (Live At The Rainbow)
05. Killer Queen
06. Fat Bottomed Girls (Live In Paris)
07. Bohemian Rhapsody
08. Now I’m Here (Live At Hammersmith Odeon)
09. Crazy Little Thing Called Love
10. Love Of My Life (Rock In Rio)
11. We Will Rock You (Movie Mix)
12. Another One Bites The Dust
13. I Want To Break Free
14. Under Pressure (Performed by Queen & David Bowie)
15. Who Wants To Live Foreve
16. Bohemian Rhapsody (Live Aid)
17. Radio Ga Ga (Live Aid)
18. Ay-Oh (Live Aid)
19. Hammer To Fall (Live Aid)
20. We Are The Champions (Live Aid)
21. Don’t Stop Me Now… revisited
22. The Show Must Go On

Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар