Филмът "Близо" на режисьора Лукас Донт, предизвикал същински скандал в центъра на София, ще се излъчи отново утре вечер. Това ще се случи от 20:00 часа в кино "Одеон", където преди броени дни привърженици на проруската партия "Възраждане" спряха прожекцията.

Новината за новата прожекция бе потвърдена от ЛГБТИ организацията "Действие".

Филмът остава част от програмата на "София Прайд Филм Фест", въпреки протестите на определени националистически структури у нас.

Напомняме, че на 10 юни радикално настроени привърженици на "Възраждане", а и не само, нахълтаха във фоайето на киното и блокираха излъчването на филма. Това бе направено под претекст, че в "Близо" има наличие на педофилски сцени. На място пристигнаха служители на МВР, които обаче отказаха да реагират адекватно на ситуацията, което и доведе до преустановяване на предвидената прожекция.

От организацията "Действие" пишат: "Филмът „Близо“ с нова дата за прожекция. На 15 юни от 20 ч. се събираме отново в кино "Одеон", за да покажем, че няма да позволим крайнодесни екстремистки групи да всяват страх сред нас и да налагат фашистката си визия за живота върху всеки, който е решил да... отиде на кино. Или където и да е. И да живее живота си по начина, по който иска, без да наранява околните. Каним ви да споделите с нас прожекцията на „Близо“ на Sofia Pride Film Fest 2023, защото #ГероятСиТИ и имаш право да живееш свободно."

Междувременно от МВР обявиха, че стартират проверка на инцидента в кино "Одеон".

Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар