Ако сте почитатели на касовия телевизионен сериал на HBO "Игра на тронове", то името Софи Търнър няма как да ви е непознато. А ако все още ви е, ние ще ви подскажем - това е прелестното момиче, което изпълнява ролята на Санса Старк - дъщерята на Едард Старк, която минава през какви ли не перипетии сезон след сезон в епичната сага.

Днес красивата Софи става на цели 20 години. Казваме "цели", защото когато вдъхновеният от Джордж Р.Р. Мартин сериал стартира преди пет години, Софи все още бе едно хубаво, но непълнолетно момиче. А сега вече е красива жена.

1

Софи Търнър е родена на 21 февруари 1996 година в Нортхемптън, Англия. Докато тя е все още на две години, семейството й се мести да живее в Честъртън. До 11-годишна възраст посещава училище в Уоруик, а след това прекарва гимназиалните си години в Кралската гимназия за девойки. Има двама по-големи братя, а в интервю пред "Гардиън" споделя, че е имала забавно и щастливо детство.

2

Професионалният си дебют като актриса Софи осъществява на висока нота. Тя е избрана да играе Санса Старк в сериала на HBO "Игра на тронове", като специално за ролята си младото момиче боядисва косата си от русо в кестеняво. В последствие тя споделя, че заслугата изобщо да се появи на кастинг е на учителя й по драма, който я убеждава да се пробва за ролята.

3

Първата й роля на голям екран пък идва през 2013 година, когато тя взима участие във филма Another Me. Две години по-късно излиза и друга лента с нейно участие - Barely Lethal, за да се стигне и до ролите й в Alone (2016), X-Men: Apocalypse (2016) и Mary Shelley's Monster (2016).

4

Любопитно е, че за ролята си на Джийн Грей в X-Men: Apocalypse, Софи Търнър посещава уроци за стрелба с лък и се научава да борави с оръжието.

5

През 2014 година Софи участва и в първото си музикално видео, взимайки участие в клипа на парчето "Oblivion" на инди рок бандата Bastille.

7

Честит рожден ден, Софи! Или може би трябваше да кажем Санса?

Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар