Ивета Димитрова е един от любимите ни български модели, а още по-приятно ни става от факта, че публикуваме този материал на самия ѝ рожден ден. 

Пожелаваме ѝ искрено да изкара празника си с любими хора и така обичания от нея рокендрол, докато мъжката част от екипа на VIBES я обсипва с въздишки.

Иначе Ивета е модел на Ivet Fashion и сигурно сте засичали многократно лика ѝ на различни места. Но не по онзи омръзнал ни, пошло комерсиален начин. Защото красотата на Ивета е елегантна, открояваща се и болезнено естествена. Точно така, както ни харесва. Честит рожден ден, Ивета!

Как изглежда Ивета Димитрова – моделът и Ивета Димитрова – човекът? Различават ли се двата образа?

Всички знаем за магията на модната фотография. На снимки играеш роли, изразяваш разни емоции, продаваш мечти. После махаш грима и продължаваш да бъдеш същия човек, който си бил преди малко. Не виждам разлика между двата „образа“, а и не смятам че трябва да има.

Кой е най-големият позитив на моделската професия? А негативи има ли? Какви?

Позитивите са изключително много, не мога да си избера един. Най-съществените, според мен, са дисциплината и умението да поемаш отговорност в съвсем крехка възраст. Пътуванията учат на безкрайно много неща. Превръщаш се в социално същество, което знае как да се презентира пред света и умее да комуникира успешно. Възпитава се деликатност и търпение. Все качества, нужни за оцеляването, като въздуха. Негативи също има, естествено, но когато са по-малко от позитивите, е ненужно да бъдат коментирани.

Красивите кадри всички ги виждаме. Какво обаче остава скрито?

Схващанията, умората, настинките и количеството изпушени цигари.

Кога се срещна с модата? Какво ви събра?

Модата винаги е съществувала за мен. С модната фотография се срещнах на 18 години, изглежда се харесахме взаимно и продължаваме да се харесваме досега.

Защо си избрала да се развиваш в България? Перспективите за твоята професия не са ли по-добри навън?

Може би са по-добри, но има какво да ме държи тук. Интереси, хора, образование, но неведоми са пътищата...

Кое е най-голямото клише за моделите, от което искаш да се разграничиш?

За храната, разбира се. Всички сме хора, ерго ядем. Безумно е, че хората ни възприемат като вечно диетиращи барбита с бонус пакет - зависимост към алкохол и/или наркотици.

Коя е последната книга, която остави отпечатък в съзнанието ти? Защо?

„Пътуване под дърветата“ на Яна Янкова. Това е малка приказна книжка, изпълнена с толкова много философия - за живота, за смъртта, за изборите, за пътищата, за звездите, за отношенията, за човешкото, за детското, за момчетата с теменужени очи… Ако зависеше от мен, щеше да се изучава в училище.

Освен че се занимаваш с мода, имаш и музикални проекти. Разкажи ни повече за този аспект от заниманията си.

Започвам с по-скучното – музикален селектор. Слушам много музика и понякога, ако не съм правила пакости, получавам разрешение да я пускам пред хора. Понякога тези хора танцуват. Предстои една такава вечер, в компанията на Shaker Maker, през октомври (в Switch). Сега интересното. Проектът ми с 12 magazine (I’m with the band sessions), кратки видеа, в които представяме български артисти и авторските им парчета, които те свирят на живо. Имам пълна свобода в селекцията на музикантите и избора на парчето, което ще изпълнят. Групите, които сме снимали досега и тези, които предстои да снимаме, по мое мнение са великолепни.

Коя е музиката, която те описва най-добре?

Рокендрол.

Следваш ли модни тенденции? Какъв е личният ти стил?

Не особено. Живеем във времена, в които всичко е модерно. Харесвам oversize, висока талия, неутрални цветове и ниски обувки.

Кои са трите неща, които винаги носиш със себе си?

Дъвки/бонбони, слънчеви очила и книга.

Какво ти предстои в най-скорошен план?

Рожден ден и писане на дипломна работа.

Автор

Станислава е един от основателите на VIBES. Филолог по образование и автор по призвание. Пада си по книги, бяло вино и котки, може и да не са в този ред. Разполага със заразително чувство за хумор, но не ви пожелаваме да попадате под неговия прицел.

Напишете коментар