Birthday Girl: Ивета Димитрова

Ивета Димитрова е един от любимите ни български модели, а още по-приятно ни става от факта, че публикуваме този материал на самия ѝ рожден ден. 

Пожелаваме ѝ искрено да изкара празника си с любими хора и така обичания от нея рокендрол, докато мъжката част от екипа на VIBES я обсипва с въздишки.

Иначе Ивета е модел на Ivet Fashion и сигурно сте засичали многократно лика ѝ на различни места. Но не по онзи омръзнал ни, пошло комерсиален начин. Защото красотата на Ивета е елегантна, открояваща се и болезнено естествена. Точно така, както ни харесва. Честит рожден ден, Ивета!

Как изглежда Ивета Димитрова – моделът и Ивета Димитрова – човекът? Различават ли се двата образа?

Всички знаем за магията на модната фотография. На снимки играеш роли, изразяваш разни емоции, продаваш мечти. После махаш грима и продължаваш да бъдеш същия човек, който си бил преди малко. Не виждам разлика между двата „образа“, а и не смятам че трябва да има.

Кой е най-големият позитив на моделската професия? А негативи има ли? Какви?

Позитивите са изключително много, не мога да си избера един. Най-съществените, според мен, са дисциплината и умението да поемаш отговорност в съвсем крехка възраст. Пътуванията учат на безкрайно много неща. Превръщаш се в социално същество, което знае как да се презентира пред света и умее да комуникира успешно. Възпитава се деликатност и търпение. Все качества, нужни за оцеляването, като въздуха. Негативи също има, естествено, но когато са по-малко от позитивите, е ненужно да бъдат коментирани.

Красивите кадри всички ги виждаме. Какво обаче остава скрито?

Схващанията, умората, настинките и количеството изпушени цигари.

Кога се срещна с модата? Какво ви събра?

Модата винаги е съществувала за мен. С модната фотография се срещнах на 18 години, изглежда се харесахме взаимно и продължаваме да се харесваме досега.

Защо си избрала да се развиваш в България? Перспективите за твоята професия не са ли по-добри навън?

Може би са по-добри, но има какво да ме държи тук. Интереси, хора, образование, но неведоми са пътищата...

Кое е най-голямото клише за моделите, от което искаш да се разграничиш?

За храната, разбира се. Всички сме хора, ерго ядем. Безумно е, че хората ни възприемат като вечно диетиращи барбита с бонус пакет - зависимост към алкохол и/или наркотици.

Коя е последната книга, която остави отпечатък в съзнанието ти? Защо?

„Пътуване под дърветата“ на Яна Янкова. Това е малка приказна книжка, изпълнена с толкова много философия - за живота, за смъртта, за изборите, за пътищата, за звездите, за отношенията, за човешкото, за детското, за момчетата с теменужени очи… Ако зависеше от мен, щеше да се изучава в училище.

Освен че се занимаваш с мода, имаш и музикални проекти. Разкажи ни повече за този аспект от заниманията си.

Започвам с по-скучното – музикален селектор. Слушам много музика и понякога, ако не съм правила пакости, получавам разрешение да я пускам пред хора. Понякога тези хора танцуват. Предстои една такава вечер, в компанията на Shaker Maker, през октомври (в Switch). Сега интересното. Проектът ми с 12 magazine (I’m with the band sessions), кратки видеа, в които представяме български артисти и авторските им парчета, които те свирят на живо. Имам пълна свобода в селекцията на музикантите и избора на парчето, което ще изпълнят. Групите, които сме снимали досега и тези, които предстои да снимаме, по мое мнение са великолепни.

Коя е музиката, която те описва най-добре?

Рокендрол.

Следваш ли модни тенденции? Какъв е личният ти стил?

Не особено. Живеем във времена, в които всичко е модерно. Харесвам oversize, висока талия, неутрални цветове и ниски обувки.

Кои са трите неща, които винаги носиш със себе си?

Дъвки/бонбони, слънчеви очила и книга.

Какво ти предстои в най-скорошен план?

Рожден ден и писане на дипломна работа.

Станислава Симидчийска
Станислава Симидчийска

Станислава е един от основателите на VIBES. Филолог по образование и автор по призвание. Пада си по книги, бяло вино и котки, може и да не са в този ред. Разполага със заразително чувство за хумор, но не ви пожелаваме да попадате под неговия прицел.

Коментари

коментари

Все още няма коментари

Остави отговор

Вашия имейл адрес няма да бъде показван.

Може да използвате следните HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

За нас

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

VIBES е вашият източник на информация с качествено съдържание, интервюта, които имат значение и истории, които докосват.

VIBES е модерната лайфстайл платформа.

Следвай ни