Поп сензацията Били Айлиш се обяви против индустрията за месни и млечни продукти. В едно от своите Instagram сторита, Айлиш заяви, че животните там са "измъчвани", за да можем ние - хората, да изпитваме удоволствие от това.

Били Айлиш не крие, че е отдаден веган. В Instagram изпълнителката сподели видео, където се вижда как работници във ферма ритат безмилостно малко теленце, само защото животното не желае да суче от изкуствено зърно.

"През повечето време си държа устата затворена за това, защото вярвам, че всеки има правото да яде каквото си пожелае... И че няма нужда да навирам това, в което вярвам, в лицата на останалите", написа Айлиш в своя пост.

Тя продължи: "Ако можете да гледате видеата, които току-що постнах, и не ви пука, че ВИЕ допринасяте за това, след като БУКВАЛНО ЯДЕТЕ създанията, които са измъчвани за ваше удоволствие... то аз ви съжалявам."

Били Айлиш се опита да влее разум и на хората, които смятат, че не биха променили с нищо ситуацията, ако станат вегани.

"Разбирам, че месото има хубав вкус... и зная, че си мислите, че вие сте просто един човек и "това няма да промени нищо, ако спрете." Това обаче е невежо и глупаво."

Били Айлиш определено се старае да бъде човек с позиция. През миналия месец тя говори за менталните си проблеми, включвайки се в кампанията "Seize the Awkward" на AdCouncil. Тя призова своите фенове да не се страхуват да говорят за психическите си заболявания.

"Да потърсиш помощ не те прави слаб", заяви тя, добавяйки: "Не те прави слаб да потърсиш приятел или да отидеш на терапевт."

Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар