Едно от най-големите имена в цялата история на рап музиката Big Daddy Kane изнася първи концерт в България.

Това ще се случи на 23 август, когато 50-годишното МС от Ню Йорк ще гастролира в столичния клуб Mixtape 5. Big Daddy Kane пристига у нас по покана на Rock On Jamz и Mixtape 5. Тук можете да следите събитието във Facebook.

Билетите за събитието се продават на цена от 30 лева и могат да бъдат закупени тук. Ако има останали бройки, пропуските ще могат да се закупят и от входа на клуба срещу сумата от 40 лева. Ние обаче очакваме концертът да бъде разпродаден още преди неговата дата, тъй че ви съветваме да побързате и да си купите билет.

 

Антонио Харди, по-познат като Big Daddy Kane, е роден на 10 септември 1968 година в Ню Йорк. Той стартира кариерата си на изпълнител през 1986 година, когато е част от хип-хоп крюто Juice Crew. Впоследствие Kane ще изгради кариера, която ще запише името му сред най-уважаваните рап изпълнители на всички времена.

Big Daddy Kane е носител на награда "Грами", а списание The Rolling Stone класира парчето му "Ain't No Half-Steppin" под номер 25 в класацията на 50-те най-добри хип-хоп тракове на всички времена. MTV го поставя на седма позиция в листата си на най-великите рапъри, а списание The Source го поставя на осмо място в класацията си за 50-те най-добри лирици в историята. Музикалният журналист Питър Шапиро го нарича "може би най-завършеното МС на всички времена".

По време на своята кариера МС-то издава общо седем студийни албума. През 1988 година той дебютира с Long Live the Kane, а година по-късно издава и It's a Big Daddy Thing. Днес тези два албума са считани за абсолютни и неоспорими хип-хоп класики. Последният си седми албум - Veteranz' Day, Kane издава през 1998 година.

Е, нямаме какво да добавим, освен да ви призовем - просто бъдете там. Задължително е.

Автор

Константин е един от основателите на VIBES. Следвал е журналистика в Софийския университет. Харесва качествената и вдъхновяваща музика, доброто кино, литературата, гейминга и котките. Ако искате да ви заобича завинаги, направете му палачинки в неделя сутрин и ги поднесете с чаша хубаво кафе.

Напишете коментар