"Биберончо": вълшебни послания с ръчно нарисувани дрешки


Едно от най-интересните неща при появата на бебе в семейството определено е пазаруването. Избирането на миниатюрни дрешки е истинска наслада, а още по-голямо удоволствие носи моментът, в който облечем мъничето със специално селектираните от нас модни находки. Моето бебе например си има блузки на Rolling Stones и Star Wars. Нямам представа дали ще им стане фен след няколко години, но определено ми е забавно да го гледам с подобни облекла, носещи някакво готино послание.

Една очарователна млада дама е приела идеята за посланията присърце и превръща бебешките и детски дрешки в истински шедьоври. Габриела е основоположникът на онлайн магазин "Биберончо", в който се предлагат атрактивни ръчно нарисувани облекла за най-малките. Всички те са илюстрирани със страхотни картинки и още по-страхотни надписи - по нейна идея или по идея на родителите.

Свързахме се с Габи, за да ни разкаже по-подробно за своето красиво начинание. Ето какво сподели тя специално за VIBES.


Коя е дамата, която стои зад прекрасните творения на „Биберончо“?

Мечтател, човек на изкуството, който вярва, че няма ограничения и невъзможни неща. Любопитна съм към живота и новото и просто съм щастлива, че правя това, което обичам. Да рисувам ме успокоява и в същото време ме зарежда. Мога да прекарам часове с четката и малката дрешка.


Как Ви хрумна идеята за подобен бизнес? Не Ви ли притесняваше фактът, че бебешкият пазар сякаш е доста пренаситен?

Не съм го обмисляла, нямаше дълги планове, просто идеята се появи спонтанно и от само себе си. Винаги са ми се отдавали две неща – да общувам с деца и да рисувам. Идеално се съчетават в рисуването на дрешки за най-малките, а и ми доставя такова удоволствие, че просто не мога да нарека „Биберончо“ бизнес. Това е мечта, а не работа. Оставям част от себе си във всяка една дрешка и според мен това е, което кара творенията ми да бъдат наистина специални. Да, пазарът е пренаситен, но не мисля, че са много местата, откъдето хората могат да се сдобият с нещо наистина уникално и създадено специално за тях.


Всъщност това, което отличава „Биберончо“ от другите, е спецификата на надписите и илюстрациите. Как Ви хрумват всички разнообразни послания, които носят дрешките?

Преди време ми попадна една статия. В нея беше цитирана мисъл на неизвестен автор, която ми се е запечатала в съзнанието: „Да си креативен не е хоби, а начин на живот“. Това ме е водело винаги! Няма правила, рамки или два еднакви проекта. Всичко е на момента и е вдъхновено от самия клиент. Случва ми се често хората да не знаят точно какво искат да им нарисувам. В такива случаи искам да разбера малко повече за човека отсреща, задавам му въпроси, отварям снимката му, предлагам различни варианти. Има хора, които не могат да си представят как ще изглежда това, което аз си представям, но когато ми се доверят, резутатът винаги е вдъхновяващ. А когато знаят точно какво искат, аз съм просто човека, който реализира желанията им. Във всички случаи, когато музата са такива мънички и прекрасни създания като бебетата, няма как да не се получи страхотно.


Любопитно е, че правите индивидуални поръчки. Какво най-често поръчват родителите?

Поръчките са разнообразни и уникални посвоему. Всяка дрешка е едно предизвикателство, което очаква да бъде реализирано. Най-често ми поръчват боди с данните на новородено бебче (датата на раждане, тегло, височина), както и изненада за рождения ден на таткото. Разбира се и дрешки със смешни надписи, и забавни рисунки. Радвам се, че повечето хора са запазили чувството си за хумор и го изразяват точно по този начин, защото така се получават страхотни неща.


Какви бои използвате и как всъщност апликациите оцеляват след изпиране

Това е едно от нещата, което най-често притеснява родителите. Боите са разработени специално за текстил. Старая се да използвам най-качествените и се оказва, че дори са по-издръжливи от щампите. Условието е дрешките да се перат на 30 градуса и когато се гладят, това да се случва от обратната страна на плата и без пара. Ако тези прости правила се спазват, няма да има проблем с рисунката.


Майките могат да бъдат много мнителни, що се отнася до дрешките, носени от техните деца. Как печелите доверието им?

Да, когато става въпрос за дечицата им, майките наистина са по-критични, но това е нормално и е правилно. Не обичам да си поставям оценки сама, защото мисля, че човек е това, което виждат другите у него. Така че не мога категорично да кажа кое е нещото, което кара хората да ми се доверят. Все пак може би уникалността на продуктите и това, че са създадени с наистина много любов и грижа към всеки детайл. Детски дрешки със забавни щампи се намират във всеки втори магазин, но една машина по никакъв начин не може да произведе продукт, създаден с отношение. А аз рисувам всяка дрешка с толкова старание и грижа и въпреки че дизайнът е предварително уточнен, винаги нямам търпение да видя крайния резултат. Когато хората умеят да оценят всичко това, се ражда нещо уникално.


Каква беше първата дрешка, която направихте ръчно? А последната?

Когато идеята за „Биберончо“ се роди, бях навън и съвсем близо до един магазин за художествени материали. Трябваха ми точно 5 минути да го обмисля и влязох в магазина. Взех си два-три цвята, а до вкъщи бях си набавила и бяло боди. Това, което нарисувах, е едно намигащо, хитро бебче с надпис „Може да съм малка, но въртя мама и тате на малкото си пръстче!“ Вече не помня защо реших да бъде точно това, но когато накрая го видях завършено, веднага се влюбих в цялата идея и знаех, че това е, което искам да правя. В следващата минута имах още 100 идеи и нямах търпение да ги реализирам. Скоро след това една приятелка ми помогна за името, логото, визията на всичко и така започна магията. Последната дрешка е по поръчка на клиентка, отново изненада за таткото – една супер сладка принцеса с рошави гащи и надпис „Тати, аз съм твоят подарък! С мама много те обичаме!“


Къде можем да открием дрешките, които изработвате?

На този етап в сайта, във фейсбук страницата, както и по телефона. В близко бъдеще планирам да се предлагат в Etsy, а в по-далечно – да отворя и магазин.


Станислава Симидчийска
Станислава Симидчийска

Станислава е един от основателите на VIBES. Филолог по образование и автор по призвание. Пада си по книги, бяло вино и котки, може и да не са в този ред. Разполага със заразително чувство за хумор, но не ви пожелаваме да попадате под неговия прицел.

Коментари

коментари

Все още няма коментари

Остави отговор

Вашия имейл адрес няма да бъде показван.

Може да използвате следните HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

За нас

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

VIBES е вашият източник на информация с качествено съдържание, интервюта, които имат значение и истории, които докосват.

VIBES е модерната лайфстайл платформа.

Следвай ни