"Безкрайната градина" - една доза нежност и поезия за човешкото сърце

За поредна година на кино-литературния фестивал CineLibri ще можем да се насладим на подбрана селекция от филмови заглавия, базирани на книги. Тази година в програмата са предвидени да участват 11 такива български филма, един от които е “Безкрайната градина” на Галин Стоев. Той е базиран на сценарий.

“Безкрайната градина” е красива и нежна история за истинската любов, която е по-трудно достижима и от най-недостижимия еделвайс. В този суров свят, в който живеем, не можем да останем безразлични от нейния досег. Макар и понякога да боде, човешкото сърце е неспособно да устои на благоуханния ѝ мирис.

Когато в сърцето на Филип (Мартин Димитров) се заражда любовта, той не подозира, че брат му Виктор (Димитър Николов) е вече безумно влюбен в обекта на неговите чувства - Ема (Елица Матеева). Сърцето му, подобно на унило цвете, недокоснато от слънчеви лъчи, разтваря своите цветове пред погледа на Ема и се пробужда за нов живот.

Въпреки че истинската любов никога не умира, понякога тя може да престане да бъде поливана и да бъде зарязана в някой прашен ъгъл. Между Филип и Виктор съществува много повече от братска обич. Загубили родителите си като малки, те остават съвсем сами, а Филип се заклева никога да не позволи на никой да нарани брат му.

Изправен пред своята дилема, насред безкрайна градина от противоречиви чувства, Филип ще трябва да избере кои цветя да полива - тези, които цъфтят от лъчите на любовта му към Ема или тези, които е посял за брат си, а другите да изкорени веднъж завинаги от живота си. Избор, който съвсем не е лесен за Филип.

Първата фестивална прожекция на “Безкрайната градина” ще бъде на 12 октомври от 19 ч. в Кино Люмиер Лидл. Там ще можете да се срещнете с екипа на филма. Не го пропускайте. Всеки има нужда от нежност и поезия в живота си. Защо не си доставите поне една малка доза с този филм?

Йоана Борисова

Йоана е филолог по образование, даоист по душа и немофил. С усмивка гори повече врагове отколкото калории. Обожава остроумието, асоциира се със сарказма, смее се на инсинуации, но се възхищава и я пленява добротата. Въоръжена е до зъби с емпатия и истината. Нямате шанс срещу нея.

Коментари

коментари

Все още няма коментари

Остави отговор

Вашия имейл адрес няма да бъде показван.

Може да използвате следните HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

За нас

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

VIBES е вашият източник на информация с качествено съдържание, интервюта, които имат значение и истории, които докосват.

VIBES е модерната лайфстайл платформа.

Следвай ни