Безжичните зарядни са плод на технологичния прогрес, който с всяка година става все по-голям. От самото им наименование става ясно, че работят без кабел и са удобен начин да захраним телефона си с електричество. За целта е необходимо само да се постави на специална стойка, така че да се зареди изтощената му батерия. Този вид зареждане набира все по-голяма популярност с времето, което се дължи на неговата автономност и комфортът, който създава за потребителите.

Кои телефони са съвместими с безжични зарядни?

За да могат да се използват съвременните безжични зарядни, смартфонът трябва да поддържа подобен вид зареждане, напомнят от онлайн магазин Мобел БГ. Ако разполага с подобна функция, няма да има нужда от свързване с кабел захранването стартира след като телефонът се сложи на специалната поставка. 

Съвместими с безжични зарядни, са Huawei Mate 20 Pro, iPhone X, Samsung Galaxy S10 и други марки, като Xiaomi. Пазарът предлага безкабелни решения за конкретен модел мобилен апарат, но и универсални варианти, които работят с всички устройства.

Как се използва безжичното зарядно?

След като сме се сдобили с устройство за безкабелно зареждане, идва ред и на това да разберем как да го използваме. Ето какво трябва да направим, за да усетим ползата от неговите функции:

  • да поставим телефона върху кръглия пад, а оттам нататък процесът се стартира автоматично. Дизайнът на подложката е такъв, че не позволява смартфонът да падне от нея, а конструкцията му включва пластмасови и гумирани елементи, които гарантират стабилното поддържане на апарата;
  • основното правило при използването на безжичното зарядно за смартфон е устройството да поддържа безкабелно зареждане само при наличието на съвместимост е възможно да се осъществи електромагнитната индукция. Нужно е мобилната техника да е снабдена с QI настройки, които представляват стандарт за предаване на мощност без кабел (Wireless Charging Standard);
  • работата с устройството за безкабелно зареждане за смартфон е лесна и приятна – тя не изисква специална подготовка, а е необходимо да се следват само няколко стъпки. Първата е да се определи къде да се постави платформата – желателно е да бъде върху суха и равна повърхност. След това устройството се слага в нея и се изчаква за появата на сигнал, че зареждането е започнало. Ако липсва такъв, трябва да се активира QI Wireless от настройките.

Боравенето с модерни джаджи, като устройствата за безжично захранване на смартфона, не носи след себе си трудности от технологичен характер за потребителя. Все повече хора предпочитат този метод за възобновяване на енергийния капацитет на апарата, който се нуждае от ежедневно включване към електричеството, за да може да се използва.

Има ли недостатъци?

Предимствата на безкабелното зареждане са категорични, но съществуват и някои минуси, с които е добре да сме наясно. Единият е по-бавното достигане на пълен заряд на батерията. Мощността на този вид зарядни е по-ниска от тази на стандартните с кабел, за да не се стигне до повреда на апарата в резултат на нагряване. Друг техен недостатък е, че са допълнителен разход, защото не се продават заедно със смартфона и трябва да се купят допълнително.

Струва ли си да изберем универсално безжично зарядно?

Някои видове устройство за безкабелно зареждане са предназначени за конкретни модели смартфони, докато други са универсални и работят с всички апарати, които поддържат подобна функция. Универсалните могат да се използват от няколко души и то не само за мобилни телефони, а и за друг вид техника с релевантните функционалности. Това е причината, поради която голяма част от почитателите на модерните технологии залагат точно на този вид безкабелно захранване.

Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар