R&B кралицата Бионсе отново навлече в дебрите на политиката, призовавайки американците, най-вече афроамериканските общества, да гласуват активно на предстоящите президентски избори в САЩ. Добре е известно, че Бионсе и съпругът и Jay-Z спазват стриктна "анти-Тръмп" линия, като дори публично подкрепиха Хилари Клинтън преди четири години.

Певицата използва времето, отделено ѝ от наградите BET, за да призове американците към активно гласуване на изборите. Тя бе отличена със специална награда, посветена на работата ѝ в хуманитарен аспект.

"Вие доказвате, че страданията на нашите предци не са били напразно", заяви Бионсе, добавяйки: "Окуражавам ви да продължите да предприемате действия, с които променяте и разрушавате една расистка система на неравенство. Трябва да гласуваме така, сякаш животът ни зависи от това. Защото наистина зависи".

Бионсе получи наградата си от бившата Първа дама на САЩ Мишел Обама, която изтъкна неуморната работа на певицата в полза на афроамериканските общества.

"Можете да го видите във всичко, което тя прави. От музиката ѝ, която дава глас на черната радост и болка, до активизма ѝ, настояващ за справедливост за живота на чернокожите. Същевременно тя прави всичко това, докато е напълно отдадена на своите деца и близки. До моето момиче, искам да кажа само това - ти ме вдъхновяваш. Ти вдъхновяваш всички нас."

Основният фокус на наградите BET са постиженията на чернокожите артисти и атлети. Сред публичните фигури, получавали хуманитарната награда на BET, са боксовият шампион Мохамед Али, музикалният продуцент Куинси Джоунс и активистът за човешки права Ал Шарптън. Масовите протести в САЩ след смъртта на Джордж Флойд бяха сред основните теми на церемонията през тази година. Пример за това е рапърът DaBaby, който изпълни част от свое парче в позата, в която Джордж Флойд загуби живота си - с глава на земята, докато вратът му е притиснат от коляното на убилия го полицай.

Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар