R&B кралицата Бионсе посвети едно от изпълненията на концерта си в Детройт на жертвите от терористичната атака в Орландо, разтърсила Съединените щати, а и планетата, в нощта на 12 юни.

Въоръженият фанатик Омар Матин, признал за принадлежност към "Ислямска държава", нахлу в нощния клуб Pulse и отне живота на 50 души, а 53-ма други останаха ранени. Това бе и най-жестоката престрелка в цялата история на САЩ до този момент.

Изнасяйки поредното си шоу пред публика, Бионсе отдели секунди, за да посвети изпълнението си на баладата "Halo" на жертвите от терористичния акт в Орландо.

"Следващата песен е за любовта. Бих искала да я посветя на всички присъстващи, но и на на всички онези, които загубиха живота си във Флорида", заяви Queen Bey, преди да започне изпълнението на една от най-прекрасните си песни.

Бионсе почете жертвите от трагедията и на личния си Instagram акаунт, публикувайки красива композиция на цветя, наредени във формата на универсалния знак на мира.

Condolences and prayers to Orlando

A photo posted by Beyoncé (@beyonce) on

Трогателно посвещение на случилото се в Орландо отправи и легендарният сър Елтън Джон, който прекъсна своя концерт в Ливърпул, за да изрази своето съчувствие към жертвите на ужасяващия акт на насилие от страна на един видимо ненормален човек.

Отношение към случилото се в Орландо изрази и изпълнителният директор на корпорацията Apple Тим Кук, който откри годишната конференция на калифорнийската кампания с трогателно обръщение към широката общественост. Самият Кук преди време открито призна, че е хомосексуалист, което обаче в никакъв случай не му пречи да е начело на една от най-могъщите корпорации на Земята.


Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар