Година след издаването си, албумът на Бионсе, The Gift, се завръща под нова форма. Проектът на суперзвездата вече е трансформиран в музикален филм, благодарение на стрийминг платформата Disney+. 85-минутният спектакъл носи името Black Is King и е продуциран от певицата, която е част и от режисьорския екип. Това не е първият път, в който Бионсе осъществява такъв мащабен рилийз. Последните ѝ два студийни албума, Beyoncè и Lemonade, също бяха придружени с визуална презентация.

Както музиката, така и новият филм са вдъхновени от римейка на класиката на Дисни - "Цар лъв". Освен озвучавайки героинята Нала, R&B звездата пое инициативата да продуцира и оформи албум, който да улови духа на историята и да почете африканската култура. За целта изпълнителката покани редица гост артисти с африкански корени, включително Кендрик Ламар, Фарел Уилямс, Йеми Аладе, Чайлдиш Гамбино, Джеси Рейез и др. В него участие взимат и собственият съпруг на Бионсе, рапърът Джей Зи, и малката им дъщеря Блу Айви.

Филмът цели да вдъхне живот на музиката, като той предлага нов поглед върху сюжета на "Цар лъв". Историята символизира пътя на невръстен цар, отлъчен от семейството си и принуден да оцелява в един напълно нов свят. Black Is King заимства много от визуалните си елементи от традициите на Африка, където са и заснети някои от сцените. За филма беше съобщено миналия месец, като преди това никой не предполагаше, че певицата планира толкова скорошно завръщане.

 

Повечето от гореспоменатите артисти, включително и голяма част от семейството на звездата, взимат участие в продукцията. Част от нея са и Кели Роуланд, която дълги години беше редом с Бионсе в групата Destiny's Child, Лупита Нионго, Наоми Кембъл и др.

Заедно с филма, във всички музикални платформи вече присъства и делукс версия на албума. Вътре е сингълът Black Parade - издаден по-рано тази година като благотворителна кампания, подкрепяща малки бизнеси на афроамериканци.

Автор

Като студент по журналистика, най-голямата ми страст е писането. Музиката и киното са двете ми водещи вдъхновения. Обичам непрекъснато да опознавам нови стилове и артисти и да обменям впечатленията си с други почитатели на изкуството (което понякога води до разгорещени, но забавни конфликти).

Напишете коментар