Българският филм "Бащата" спечели голямата награда в Карлови Вари


Изключителен успех за родното кино. Българският филм "Бащата" спечели голямата награда на престижния фестивал в Карлови Вари, Чехия. Лентата, която е дело на дуото Кристина Грозева и Петър Вълчанов, завоюва кристалния глобус на фестивала, както и премия от 25,000 долара.

"Бащата" е третият досега филм на Кристина Грозева и Петър Вълчанов. Те са автори и на проектите "Урок" и "Слава", също увенчали се с успех. Историята на "Бащата" разказва за Васил, който губи любовта на живота си - своята съпруга Валентина. По неволя това го събира с неговия син Павел, с когото са в обтегнати отношения. Ябълката на раздора обаче се оказват твърденията на близка приятелка, че покойната Валентина не спира да ѝ звъни по телефона. Нещо, което дава на Васил силното желание да се свърже отново с мъртвата си съпруга.

В главните роли в "Бащата" са Иван Савов и Иван Бърнев, а участие взимат още Таня Шахова, Христофор Недков, Николай Тодоров, Боян Дойчинов, Иванка Братоева и други.

На този етап "Бащата" все още няма обявена дата за премиера пред българските зрители.

Иначе специалната награда на журито в Карлови Вари отиде в немската продукция "Лара", докато наградата за най-добър режисьор спечели Тим Миелантс за белгийската лента "Патрик". Милан Ондрик бе отличен като най-добър актьор за участието си в чешкия филм "Нека бъде светлина", докато за най-добра актриса бе отличена Корина Харфух за ролята ѝ във вече споменатия "Лара".

VIBES

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Коментари

коментари

Все още няма коментари

Остави отговор

Вашия имейл адрес няма да бъде показван.

Може да използвате следните HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

За нас

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

VIBES е вашият източник на информация с качествено съдържание, интервюта, които имат значение и истории, които докосват.

VIBES е модерната лайфстайл платформа.

Следвай ни