"Бари Сийл: Наркотрафикантът" разказва истинска история с перфектна доза екшън


Нека бъда напълно честна - очаквах този филм да бъде в една от двете крайности - обикновен екшън филм с кратки фрази и много бойни сцени или добър биографичен, който обаче да те измори и претовари. Останах приятно изненадана, когато се оказа перфектната среда между тези две опции със завладяващата си динамика и неподправените преживявания на героите.

Още от самото начало на филма виждаме Том Круз с типичните за него от ерата на “Топ Гън” очила, което е прекрасно въведение както в ролята му, така и във филма. Въпреки скептицизма ми към този актьор, той се справи блестящо и държеше зрителя под напрежение до самия край на филма. Сара Райт и Домнал Глийсън допълват актьорския състав в ролите на съпругата на Бари и началника му от ЦРУ.

Режисьорът Дъг Лийман е успял да създаде въздействаща продукция, която да те
държи под напрежение през цялото време. Естетиката на 80-те години и начинът, по който е представена, предразполагат към по-откровени и достоверни емоции, които въвличат зрителя в изпипаната до съвършенство вселена на Бари Сийл - американски пилот от гражданската авиация, вербуван от ЦРУ да шпионира комунисти в Южна Америка. Интересното идва, когато Пабло Ескобар предлага на американския пилот да работи за него като импортира стоката му в САЩ. От тук започват приключенията на героя, които включват бягства от различни държавни институции, купони, разочарования, възходи и падения, както и много много пари.Това, което оставя отпечатък в съзнанието, са изборите на главния герой и развитието му до края на филма, както и отношението му към случващото се. Няма да разкривам детайли, но ще кажа само, че с право се е превърнал в най-богатия мъж в Америка за времето си.

 

Филмът умело балансира напрежението с комедията, екшъна със сериозната
биография и историята на героите, както и изкуството с реалността. Именно
размиването на границата между правилното и грешното го прави толкова
завладяваща продукция, която си заслужава да бъде изгледана.

Теодора Златева

Мечтател по душа, който обича пътуванията, джаза, хубавата храна и изкуството във всичките му форми. Оценява добрите филми и красивите неща в живота. Живее, за да твори.

Коментари

коментари

Все още няма коментари

Остави отговор

Вашия имейл адрес няма да бъде показван.

Може да използвате следните HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

За нас

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

VIBES е вашият източник на информация с качествено съдържание, интервюта, които имат значение и истории, които докосват.

VIBES е модерната лайфстайл платформа.

Следвай ни