На 19 и 20 октомври, събота и неделя, от 10:00 до 22:00 часа, “Бакхус” организира второто издание на единствения по рода си рибен пазар в България. Събитието е част от инциативата на списанието да развива пазарите в София, като този път партньор на фестивала са Пазари “Изток”.

Под навеса на реновирания пазар “Ситняково”, откъм бул. “Шипченски проход”, ще бъде представена селекция изложители предлагащи прясна риба и морски дарове, рибни ястия и деликатеси, приготвени на място и разнообразие от напитки, подхождащи на риба.

За втори път в София се организира подобно събитие и от “Бакхус” обещават безкомпромисна селекция изложители, които могат да дадат представа за разнообразието от продукти на пазара ни, обвързани с рибния сектор.

Бакхус FishFest

Организаторите споделят, че с този формат искат да развиват рибните познания и да го превърнат в разрастваща се ежегодна традиция, която стимулира масовия интерес.

В рамките на фестивалните дни посетителите ще могат да опитат разнообразние от рибни ястия, приготвени на място от изявени шеф-готвачи, селектирано българско вино, избрани вносители на качествени вина, анасонови напитки, сладкиши, хляб, кафе и други. За доброто настроение от
“Бакхус” обещават и DJ програма и през двата дни, представена от столичния клуб “Терминал 1”.

На Бакхус FishFest ще може да се запознаете с над тридесет изложители, разделени по категории: “Прясна риба и морски дарове” - гостите ще могат да разгледат и закупят див улов на прясна средиземноморска риба, речна риба, пушени и мариновани риби, хайвер, афринакси сом и още други изкушения, доставени специално за фестивала.

“Ресторанти и готвачи” - тематично разработени менюта за фестивала от специално поканени готвачи и ресторанти.
“Вино&Бира” - бъгарско вино, пенливи, крафт бира, водка и анасонови напитки.

Ключова част от фестивала ще бъдат представителите на прясна риба и морски дарове. Основен партньор на фестивала са “МЕТРО Кеш енд Кери”, които ще изложат рибния си сектор в нетипичната атмосфера на стрийт фестивал. BalkanFish ще изложат многообразие от средиземноморска риба и морски дарове.

Посетителите ще могат да научат и за първата ферма за отглеждане на африкански сом до Панагюрище - “Рибна ферма Clarias”. Още "Морски Риболов
Несебър", които ще ни предложат цаца, но също така и други класики като миди по несебърски, пушен паламуд и разнообразни мариновани риби и през двата дни на Бакхус Fish Fest 2.

Дебют на фестивала ще направи и най-новата марка за премиум черноморски продукти “Черноморски улов”. Те ще изложат вариации на Паламуд Лакерда и Веян Паламуд и ще разкажат малко повече за устойчивите практики за риболов в нашето море. Гостите на Бакхус Fish Fest ще могат да дегустират и хайвер на WholeCaviar - първия руски производител на натурален хайвер в България от сьомгова пъстърва и на преработен хайвер.

Готвените деликатеси ще бъдат представени от столичния ресторант Cinecitta, L’Instant, Royal Thai, Bistrello, Turqoise, Космос и Lili Pham и щандове със специално меню за фестивала на партньорите на събитието демонстрационен ресторант “ShowHow”, Kotaniy Gourmet и МETRO Академия.

Повече за ресторантите, какво ще приготвят и останалите изложители може да прочетете тук.

За любителите на виното и алкохолните напитки - ще може да опитат и купят специално избрани български вина от партньорите на събитието DiVino, които ще представят селекция на чаша и на бутилка на собствен щанд. Ще участват още WineBox, Seewines, Avendi Wines, магазин “Le Petit Quche”, турски анасонови ракии Yeni Raki, узо Ouzo12, крафт бира Hills, Stolichno и уиски Talisker.

Когато има вино и риба, има и хляб - “Братя Хлебари” отново са приготвили майсторски печива за гостите, a кафе-бар Chucky’s ще предлагат различни видове кафета за консумация на място и прясно изпечени за вкъщи. Ще могат да бъдат дегустирани и закупени и световноизвестните марки зехтини Aristeon, Ariston и Nobleza Del Sur Premium Gourmet, известни с качеството си и дълголетни
традиции. Chilli Hills ще представят люти сосове, отиващи на риба, а гръцки магазин Bakalia The Greek Deli ще участват с автентични и традиционни гръцки продукти, като гръцки разядки, видове маслини и други.

Интерактивна инсталация "Фризер", която помага за природосъобразен избор на морска храна, ще гостува на второто издание на Бакхус FISH Fest на 19-ти и 20-ти октомври. Тя е част от инициативата на природозащитната организация WWF за опазване на живота в океана и поминъка на хората, разчитащи на риболова. Посетителите ще получат на място и първия по рода си наръчник за
устойчива консумация на риба и морски дарове – Рибен буквар 2.0, издаден от WWF.

Събитието има вход, който може да закупите предварително на bilet.bg

Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар