Третото издание на фестивала на азиатска култура "Магията на Изтока" ще се проведе утре в Борисова градина. От 10.00 до 20.00 часа на Лятната сцена и пространството около нея всички желаещи ще могат да видят театрални, музикални и танцови изпълнения, бойни демонстрации, както и да се запознаят с кулинарните традиции на Изтока, съобщават организаторите.

За първи път българската публика ще има възможността да наблюдава индийския танц "катакали". Сред акцентите в програмата на фестивала са модно ревю от Виетнам, фолклорни перкусии от Корея, бойни демонстрации по кендо, айкидо, таекуондо и "тайландският бокс" муай тай. А пакистанско арт дуо ще изрисува автобус от обществения транспорт в София в традиционния уличен стил Art Truck.

За почитателите на кулинарните изкушения са подготвени лакомства като традиционен печен хляб от Ирак, улична храна от Япония, корейски специалитети, индонезийски нудъли, тайландски сладки, суши, индийска веганска храна и палестински хляб.

Най-малките посетители на фестивала ще могат да участват в работилници по традиционно индонезийско рисуване с восък върху плат, изработка на бижута, направата на картички и книгоразделители по японката техника "кири-е". Други интересни предложения са уроци по калиграфия, традиционни корейски игри и индонезийски танци.

Водещи на събитието са радиоводещата Ива Дойчинова, музикантът Пейо Филипов и актьорът Владимир Зомбори. Тази година фестивалът "Магията на Изтока" се включва в каузата в подкрепа на деца и семейства в риск от раздяла на фондация "За нашите деца" чрез благотворителна акция. Колко са средставата, събрани от нея, ще бъде обявено в 19.00 часа.

Повече информация за програмата може да бъде намерена на страницата на фестивала във "Фейсбук".Събитието е с вход свободен.

Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар