Пост-апокалиптичният хорър от 2007 година "Аз съм легенда" ще се сдобие с продължение - повече от 15 години след излизането си. Титулярът от първия филм Уил Смит ще участва и в продължението, докато свежото лице в него ще бъде една от новите чернокожи звезди на Холивуд - Майкъл Б. Джордан.

Филмът "Аз съм легенда" е базиран върху романа със същото име на писателя Ричард Матесън от 1954 година. В него виждаме човечеството почти изцяло затрито от лицето на Земята, а причина за това е смъртоносен вирус, който превръща хората в адски твари. Уил Смит влезе в ролята на Робърт Невил - учен и последният жив човек на територията на Ню Йорк, който прави всичко по силите си, за да намери лекарство и да неутрализира вируса. Негова вярна компания в живота му след апокалипсиса е немската му овчарка, която със сигурност е спечелила симпатиите ви, ако сте гледали лентата.

Сега Warner Bros. явно се сетиха за хоръра и вече работят активно по продължението на филма. Освен че ще играят в него, Уил Смит и Майкъл Б. Джордан ще влязат и в ролята на продуценти. През 2007 година "Аз съм легенда" записа безспорен успех в боксофиса и успя да генерира приходи от 585 милиона долара, намествайки се в Топ 10 на най-успешните филми за годината.

Аз съм легенда
Уил Смит в кадър от "Аз съм легенда" (2007)

Все още няма никакви данни за сюжета в "Аз съм легенда" 2, но любопитен факт е, че за първи път Уил Смит и Майкъл Б. Джордан ще играят заедно във филм. Очаква се автор на сценария да бъде Акива Голдсман, който бе сценарист и на първия филм.

Конкретно Уил Смит се радва на успехи в последно време. За последния си филм "Методът на Уилямс" той получи номинация за "Оскар" и ще се бори за първа статуетка в кариерата си. Повече за тазгодишните номинации на Академията можете да прочетете в тази статия.

Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар