Искрено щастливи сме, когато на фона на често посивялата реалност, която ни обгръща, срещаме искрящи цветни оазиси, които успяват да ни запленят със своите красота и позитивизъм.

Такова пространство е #ArtBubble.net. Едно балонче от мечти, както го описва неговата създателка Деси. Мечтите на млади автори да намерят своето място на пазара в България - тяхната страна, в която много от тях се чувстват нежелани. Мрачно чувство, породено от ежедневните отхвърляния на изкуството на младите творци от галериите и тяхната невъзможност да представят себе си и световете, които създават.

„От това се роди и проекта, който започнах в края на месец март, но той е мечта, гонена в продължение на 3 години. Пространството се превръща в дом на различни чудати интересни творения, като започнем с Живописта на Медеа Янкова и Десислава Терзиева, традиционната керамика на Калоян и Вирджиния Георгиева, авторската керамика на Мариела Иванова, Арт СТудио Миро и Стани, Калин Дончевски, Яна Каишева. Имаме още бижута, няколко творения от автори от Задругата на Майсторите на Народните Занаяти, като наскоро за свой дом припозна и проекта Hand Made by ALL The Design In една прекрасна дама, работеща с бетон, подчинявайки го на своите смели идеи.“

Мястото е столичната улица „Христо Белчев“ 43, а във фейсбук страницата можем да следим всички настоящи и бъдещи активности на артистичното пространство. От тази седмица ентусиастите от #ArtBubble започват да правят малък формат изложби на млади автори, с които целят не само да ги представят, но и да им дадат възможност да покажат на публиката своите търсения в областта на изящните, а защо не и приложни изкуства. Изложбите ще се провеждат в рамките на 5 дни, а стремежът на организаторите е да осъществяват различни събития на всеки две седмици.


Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар