Любителите на смартфони с по-малък дисплей, особено такива с логото на Apple, вероятно ще останат зарадвани от новината, че предстоящият модел iPhone 5se ще им позволи отново да оперират с телефон с 4-инчов дисплей.

По все още непотвърдена информация, iPhone 5se трябва да се появи на пазара в края на месец март или в началото на април. По това време се очаква Apple да обяви и нова версия на Apple Watch. Името на модела също не е потвърдено официално.

Казано накратко, iPhone 5se ще бъде значително подобрена версия на iPhone 5s, като голяма част от хардуерните характеристики на iPhone 6 ще бъдат "вместени" в по-малкия корпус на новия смартфон. Това означава, че 5se ще разполага със същата 8-мегапикселова задна камера, 1.2-мегапикселова предна камера, NFC чип за използване на Apple Pay, A8 процесор и усъвършенствана свързаност, поради извършени подобрения, като например по-бърза wi-fi връзка.

В медиата 9to5Mac дори се появи и изображение, което ни показва как ще изглежда очаквания модел 5se. Естествено, автентичността на изображението няма как да бъде потвърдена официално, но е нужно да споменем, че 9to5Mac има репутацията на един от най-солидните източници на новини, свързани с дейността на Apple.

c9432858291d8dff61a5f7ce65ff6a03da90f374_4878.0
iPhone 5s и предполагаемият 5se един до друг

Очевидно е, че новият iPhone 5se прилича до голяма степен на вече съществуващия 5s, но дребни детайли по дизайна го доближават визуално до серията на "шестицата".

Отново според информация на 9to5Mac, iPhone 5se ще поддържа функцията Live Photos, което донякъде е странно, имайки предвид, че моделът няма да разполага с нововъведения 3D Touch. Лесно е да се предположи, как точно от Apple възнамеряват Live Photos да функционира без наличието на 3D Touch - просто ще използваме по-дългия натиск.

Очаква се 5se да заеме изцяло мястото на 5s на пазарната ниша, като производството и дистрибуцията на последния ще бъде прекратена изцяло. По всяка вероятност цената на iPhone 5se на американския пазар ще бъде около 450 щатски долара.

Автор

Константин е един от основателите на VIBES. Следвал е журналистика в Софийския университет. Харесва качествената и вдъхновяваща музика, доброто кино, литературата, гейминга и котките. Ако искате да ви заобича завинаги, направете му палачинки в неделя сутрин и ги поднесете с чаша хубаво кафе.

Напишете коментар