Apple подготвя собствена продукция на филми и ТВ предавания


От Apple са готови да разширят за пореден път хоризонтите си, подготвяйки собствена продукция на филми и телевизионни предавания, съобщава Variety.

Американската компания е започнала действия по създаването на напълно нов отдел, който да отговаря именно за подобен тип продукция в бъдеще. Целта ще бъде да се конкурират стрийминг услуги като Netflix и Amazon Prime.

На този етап не е ясно, дали новият отдел ще продуцира конкретно филми или телевизионни предавания, или пък и двете, но се съобщава, че от Apple вече са започнали преговори с ключови фигури от Холивуд.

Variety допълва, че плановете на Apple все още са в твърде ранен стадий на развитие, но в последните месеци калифорнийският гигант е увеличил интереса си спрямо продуцирането на собствена филмова или телевизионна продукция. Компанията вече отправи предложения към бившите водещи на Top Gear Джереми Кларксън, Джеймс Мей и Ричард Хемънд, но те вече подписаха договори с Amazon.

Apple вече разработва нова услуга, свързана с онлайн телевизията, но тези планове няма да станат реалност не по-рано от следващата година.

Все още е и твърде рано да се каже, дали от Apple ще последват модела на Netflix за месечен абонамент, или пък ще направят продукцията си достъпна чрез iTunes, както бе случаят с някои независими филми през последните години. Скорошното пускане на Apple Music обаче подсказа, че калифорнийците не се притесняват да следват модела на други стрийминг услуги, що се отнася до технологията на заплащане.

VIBES

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Коментари

коментари

Все още няма коментари

Остави отговор

Вашия имейл адрес няма да бъде показван.

Може да използвате следните HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

За нас

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

VIBES е вашият източник на информация с качествено съдържание, интервюта, които имат значение и истории, които докосват.

VIBES е модерната лайфстайл платформа.

Следвай ни