Apple Music достигна 50 милиона потребители


Цифрите на Apple Music продължават да нарастват. Музикалната стрийминг услуга на Apple може да се похвали с вече 50 милиона потребители, разкри с известна доза задоволство изпълнителният директор на Apple Тим Кук.

Той все пак не уточни, какъв процент от тези 50 милиона си плащат за услугата и кои я ползват безплатно.

Трябва да отбележим, че цифрите на Apple Music нарастват с удивителна скорост. През април стрийминг платформата мина границата от 40 милиона потребители, а сега говорим за ръст с още 10 милиона.

Разбира се, Apple Music все още изостава от основния си конкурент Spotify. Шведската компания има повече от 75 милиона премиум потребители, които си плащат за услугата.

Apple продължава да търси начини да вземе надмощие в битката със Spotify. Един от начините за това е предлагането на оригинално съдържание, като например сериите Carpool Karaoke и Planet of the Apps.

"Ние се интересуваме много от бизнеса със съдържание", посочи Тим Кук пред Bloomberg TV, намеквайки, че Apple има сериозен интерес към продуцирането на собствена продукция.

В момента американската компания работи усилено в тази насока. Apple вече има собствен отдел, занимаващ се с оригинално съдържание, оглавяван от бившите кадри на Sony Зак ван Амбург и Джейми Ерлихт. Очаква се Apple да навлезе сериозно в бизнеса със създаване на собствено съдържание, като това включва римейк на сериите Amazing Stories на Стивън Спилбърг и шоу с известните актриси Дженифър Анистън и Рийз Уидърспун.

VIBES
VIBES

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Коментари

коментари

Все още няма коментари

Остави отговор

Вашия имейл адрес няма да бъде показван.

Може да използвате следните HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

За нас

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

VIBES е вашият източник на информация с качествено съдържание, интервюта, които имат значение и истории, които докосват.

VIBES е модерната лайфстайл платформа.

Следвай ни