Анжела Недялкова е най-актуалното име в българското кино през последните няколко месеца. И как няма да е така, след като самият Дани Бойл я избра за роля в дългоочакваното продължение на класиката "Трейнспотинг".

При това можем да кажем, че участието на Анжела в лентата далеч не е символично, нито тя играе ролята на случайно преминаващ балкански субект, както често се случва с повечето "пробиви" на български актьори в западни продукции.

В "Т2: Трейнспотинг" Анжела влиза в кожата на Вероника, която е нещо средно между гадже и бизнес партньор на Sick Boy. Реално тя пресъздава единствения съществен и развит женски образ в целия филм, което само по себе си трябва да ви говори, че присъствието й в лентата е повече от забележимо. Само след броени дни "Т2: Трейнспотинг" ще бъде на голям екран и в България, а ние ще имаме възможността да му се насладим.

Иначе ако следите внимателно родните кино продукции в последните години, то няма как Анжела Недялкова да не е познато лице за вас. Още на 18-годишна възраст тя дебютира с малка роля в "Източни пиеси" на режисьора Камен Калев, а след това получава и главна такава в "Аве" на Константин Божанов. Следват още няколко роли за младата актриса, преди тя да бъде забелязана от холандския режисьор Йоост ван Хинкел, който също и дава главна роля в продукцията си "Райската стая".

 

Преди два дни Анжела Недялкова отново заблестя на червения килим, но този път на престижния филмов фестивал "Берлинале" в германската столица.

Българската актриса бе в компанията на режисьора на "Трейнспотинг" Дани Бойл и двама от водещите актьори във филма, макар и без най-популярния сред тях Юън МакГрегър.

Тя бе прекрасна и по време на световната премиера на "Т2: Трейнспотинг" в Единбург, където Анжела привлече вниманието с атрактивна рокля в изцяло син цвят.

#AnjelaNedyalkova AKA Veronika on the red (orange) carpet of the #T2Trainspotting World Premiere in Edinburgh!

A photo posted by Sony Pictures UK (@sonypicturesuk) on

Стискаме палци авантюрата на Анжела Недялкова с култовия "Трейнспотинг" да доведе и до нови значителни роли за нашето момиче. За това, разбира се, е нужен и малко късмет, а междувременно ние нямаме търпение да гледаме новото творение на Дани Бойл. Определено това е продължение, което много хора очакваха в течение на вече 20 години. Няма как, "Трейнспотинг" е религия. А вече имаме и българска връзка.

Автор

Константин е един от основателите на VIBES. Следвал е журналистика в Софийския университет. Харесва качествената и вдъхновяваща музика, доброто кино, литературата, гейминга и котките. Ако искате да ви заобича завинаги, направете му палачинки в неделя сутрин и ги поднесете с чаша хубаво кафе.

Напишете коментар