Между 9 и 10 септември в столичния Интер Експо Център ще се проведе едно от най-интригуващите събития за годината, поне ако спадате в категорията nerd. Дългогодишният фестивал Aniventure обединява за първи път сили със Comic Con - събитие, което надали някой фен на комиксите и по-готината част от световната поп култура не познава.

Гостите на Aniventure Comic Con 2017 ще имат възможността да се насладят на богата и разнообразна програма, която ще задоволи и най-малките ви нърдски потребности.

И този път ще има много, много добър косплей, страхотни гости от чужбина + meet & greet, гейминг турнири, наличие на настолни игри, срещи с популярни български влогъри, специална японска зона, уъркшопове и други.

Феновете на "Игра на тронове" със сигурност ще бъдат доволни, тъй като двама от актьорите от касовия сериал на HBO ще акостират у нас. Това са Том Влашиха (Жакен Х'гар) и Кийша Касъл-Хюз (Обара Санд), до които най-големите фенове на "троновете" ще могат да се докоснат.

Aniventure
Том Влашиха ще бъде сред специалните гости на Aniventure Comic Con 2017.

"Дневниците на вампира" също е ТВ шоу, изключително популярно у нас. За радост на неговите почитатели, специално за Aniventure Comic Con 2017 в България пристига Майкъл Маларки, когото познаваме от ролята на Енцо.

Няма как подобен фестивал да мине и без нова порция страхотен косплей. Тук също ще има специални гости. Европейският шампион от Чехия GERMIA ще бъде сред гостите в София, а вие можете да сте сигурни, че ви предстои среща и с мнозина други майстори на това великолепно изкуство.

Освен Cosplay, комикси, срещи с популярни личности и гейминг, Aniventure Comic Con ще предложи и неочаквано добра комбинация от европейска графити култура. За специалните гости на фестивала Mr. Woodland (Германия), BOOGIE (Швейцария) и Brus (Италия) ще бъде отделена стена с дължина 50 метра, която ще трябва да превърнат в обща рисунка с история. Предвидени са и майсторски класове, както и множество практически уроци за различни техники в рисуването.

Aniventure
Майкъл Маларки (Енцо) от "Дневника на вампира" също ще бъде в София.

За най-малките и за онези, които желаят да научат нещо ново, ще има серия от уроци (workshops), които ще се провеждат от инструкторите на RUSH и в двата дни. Всички нужни материали - спрейове, маркери, значки, шаблони и т.н. ще бъдат осигурени безплатно.

Ако сте почитатели на българските влогъри Стан и Стефи, те също ще бъдат гости на събитието. Същото важи за Цветослав Цонев - Цуро, както и за актьорите на популярни български уеб сериали.

Aniventure
Убедени сме, че страхотната GERMIA ще ми предложи истинска косплей атракция.

Цялата програма на Aniventure Comic Con 2017 можете да видите ТУК, а ние ви пожелаваме приятно изкарване!

Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар