Аржентинският режисьор Анди Мускети ще оглави и следващия филм за Батман от кино вселената на DC, съобщава Variety.

Мускети е режисьор на новия филм "Светкавицата", който вече се излъчва на голям екран в цял свят, но е получил доверие да се заеме и със следващата лента за Тъмния рицар.

Съобщава се, че следващият филм за Батман ще носи името The Brave and the Bold, като той ще бъде базиран на комиксите на автора Грант Морисън. Историята е тип "Батман и Робин", като в случая ролята на Робин се изпълнява от Деймиън - биологичен син на Брус Уейн, който влиза в ролята на неговия помощник в приключенията Робин.

Това ще бъде и първи филм за Батман от 1997 година насам, в който Робин изобщо се появява като персонаж.

The Brave and the Bold е част от стратегията на Джеймс Гън и Питър Сафран за нова креативна посока на кино вселената на DC. Двамата заеха ръководни позиции в компанията, като голямата им цел е да намалят изоставането на DC от големия им конкурент Marvel.

В свой коментар Гън и Сафран споделят: "Успяхме да гледаме "Светкавицата", още преди да заемем ръководни функции в DC Studios. Знаехме, че сме в ръцете не само на истински визионер, но и на голям фен на DC".

"Това е могъщ филм - забавен, емоционален, завладяващ. Анди има истински афинитет и страст към всички тези герои и тази вселена. Това си личи от всеки негов кадър. Поради това, когато трябваше да избираме режисьор на The Brave and the Bold, имахме пред себе си само един възможен избор. За щастие, Анди каза "да". Неговата сестра Барбара се съгласи да продуцира проекта заедно с нас и вече сме готови да започнем. Те са наистина изключителен отбор, като нямаше как да открием по-добри или по-вдъхновяващи партньори за това ново приключение в DCU."

Междувременно вече е ясно, че самият Джеймс Гън ще режисира следващия филм за Супермен, който ще носи името Legacy. Той също е част от концепцията Chapter 1: Gods and Monsters, представляваща първа фаза от креативните усилия на Гън и Сафран в DC.

Не забравяйте да ни последвате във Facebook и Instagram.

Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар