Amazon Studios работи по нов сериал, базиран върху популярния гейминг франчайз Fallout. В ролята на продуценти на проекта ще влязат създателите на "Западен свят" на HBO Джонатан Нолан и Лиса Джой. Те ще участват чрез своята компания Kilter Films.

Fallout е пост-апокалиптична поредица на студиото Bethesda, достигнала до култов статут сред милиони геймъри по цялото земно кълбо. Сюжетната линия акцентира върху това, което е останало от света след унищожителна ядрена война.

Говорейки за новия си проект, Джонатан Нолан и Лиса Джой заявяват в изявление: "Fallout е една от най-великите игри на всички времена. Всяка част от тази изключителна история ни е струвала безброй часове, които можеше да прекараме със семейство или приятели. Невероятно развълнувани сме, че ще си партнираме с Тод Хауърд (режисьор на последните Fallout игри, бел. ред.) и останалите брилянтни лунатици от Bethesda, за да вдъхнем живот на тази масивна, погубваща и мрачно забавна вселена заедно с Amazon Studios".

Fallout стартира съществуването си със студиото Interplay Games, което обаче обяви фалит и продаде лиценза на поредицата на Bethesda. Те от своя страна промениха изцяло играта, започвайки от Fallout 3 и превръщайки я в RPG от първо лице.

Режисьорът на последните игри Тод Хауърд бе цитиран: "През последното десетилетие изследвахме много възможности да пренесем Fallout на екран. От самия момент, в който говорих с Джона и Лиза, бе ясно, че те и екипът им в Kilter са точни хора за това. Ние сме невероятни фенове на тяхната работа. Няма как да не сме развълнувани, че ще работим с тях и Amazon Studios".

Това е още един амбициозен проект, развиван от Amazon. Те вече работят усилено върху собствен сериал върху "Властелинът на пръстените", както и върху друг фентъзи епос - "Колелото на времето". Компанията продължава да води яростна битка с конкурентни стрийминг платформи като Netflix и HBO Max.

Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар