Театралният режисьор Александър Морфов даде първото си интервю след поредицата скандали, дори последвало уволнение, свързани с него и работата му в Народния театър.

Както е известно, Морфов бе уволнен от позицията на главен режисьор на Народен театър "Иван Вазов", като официалната причина бе "нарушение на трудовата дисциплина". Не е тайна обаче, че в основата на всичко е конфликтът му с директора на театъра Васил Василев, който назначи за пиар свързаната с ДПС Велислава Кръстева.

Пред bTV Александър Морфов заяви: "Ситуацията в Народния театър е като в държавата: един самопровъзгласил се диктатор управлява с всички номенклатурни канцеларски номера, а неговите хидри подслушват, гонят, унижават."

Vibes.bg ви приканва да подкрепите българската култура: последвайте линка и вземете още сега своите билети за театър.

Според Морфов, становището на Васил Василев, че "в театъра личностите нямат значение" е равностойно на прочутите думи на Сталин - "няма човек, няма проблем".

Той сподели: "Народният театър е като полицейско учреждение и като държавно автомобилно предприятие с частно присъствие - не е театър, а административна единица".

Александър Морфов обвини директора Васил Василев, че той се е опитал да "купи" хората от трупата му, предлагайки им големи премии между 8 и 18 хиляди лева. Според него, Василев е вкарал "нож и клин" в отношенията му с някои от артистите. Според него, има голям шанс през април Народния театър да фалира, но отказа да сподели повече подробности за това свое твърдение.

"Явно има много голям чадър, който го защитава - президента, ДПС и Сараите, от трета страна моите отдавнашни приятели от ГЕРБ и Бойко Борисов - те нямат съвест и морал, а това е печелившата стратегия за кариеристите", сподели Морфов.

Запитан защо подкрепящите го не са чак толкова много, отговори: "Защото сме бедни, слаби, предатели. На първо място по търпение сме, за "Гинес" сме. Видяхте в Гърция какво стана след катастрофата - гърми и гори!. Гневът и възмущението на българина угасват след третата ракия в кръчмата."

Александър Морфов не успя да даде отговор на въпроса дали ще продължи да работи като режисьор в Народния театър.

Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар