Един от най-великите актьори в историята Ал Пачино разказа крайно любопитен момент от кариерата си, а именно - когато е отказал ролята на Хан Соло в "Междузвездни войни". Той дори се пошегува, че по този начин е позволил на Харисън Форд да бъде толкова успешен в кариерата си.

Пачино даде интервю пред Variety, в което говори по различни теми. В част от него той разказа, че са му предложили "толкова много пари", за да изиграе Хан Соло, но самият той е отхвърлил предложението. Причината? Не е успял напълно да разбере сценария и какво точно се случва във филма.

"Ами, отказах да играя в "Междузвездни войни", спомня си Пачино, добавяйки: "Когато те се появиха, аз бях новото хлапе в киното. Знаете какво се случва, когато току-що си станал известен. Сякаш всички казват "дай тази роля на Ал". Вероятно щяха да ми дадат да изиграя и Кралица Елизабет".

Той допълни: "Тогава получих сценарий на филм, който се казва "Междузвездни войни". Предложиха ми и толкова много пари за това. Прочетох го, но не успях да го разбера. Поради това нямаше как да го направя. Така позволих на Харисън Форд да има кариера".

Той си спомни и за една от най-култовите си роли - тази на гангстера Тони Монтана в "Белязаният". Пачино призна, че е получил немалко контузии, докато е снимал този филм.

"Дори не можете да си представите какво беше да си там. Пушекът, всеки ден трябва да се поставяш в състояние на транс... Един ден снимахме онази сцена - "Кажи здравей на малкия ми приятел", изстрелях сигурно 30 пълнителя, прострелват ме, оръжието пада на земята, предполага се, че съм ранен. Посягам да грабна оръжието, но поставям ръката си в пълнителя и тя засяда там. Налага се да ме закарат в болницата. Бях "аут" за две седмици".

Той си спомня, че когато сестрите го видели в спешното с цялата фалшива кръв по него, първоначално го помислили за "някаква отрепка".

Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар