На вчерашното модно шоу на Victoria’s Secret в Ню Йорк една от най-големите икони на марката - Адриана Лима, си взе последно „сбогом” с подиума. 37-годишният модел дефилира за последен път на модната сцена на най-големия моден бранд за бельо, съпроводена от бурни аплодисменти и трогателно видео с кадри от близо 20-годишната ѝ кариера.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Walking on a cloud into @festivaldecannes 2018... thank you @chopard @chopardbycaroline @elizabethsulcer @laurapolko @patrickta

Публикация, споделена от Adriana Lima (@adrianalima) на

Бразилският супермодел стартира своята кариера на 18-годишна възраст. През 2000 година дебютира на модния подиум на Victoria’s Secret, като до сега е пропускала само веднъж участие в спектакъла на марката – през 2009 година, когато е бременна с второто си дете. “Пенсионирането” ѝ като модел на бельо бе напълно очаквано в модната индустрия, тъй като на миналогодишното шоу нейната колежка и приятелка Алесандра Амброзио също си каза „ сбогом” с бранда. Но въпреки това Лима успя да изненада почитателите си, след като влезе в противоречие с миналогодишното си обещание пред People, че ще дефилира поне до 20-ото си шоу.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Dear Victoria, Thank you for showing me the world, sharing your secrets, and most importantly not just giving me wings but teaching me to fly. ❤️ to the best fans in the 🌎! Love, Adriana 💖

Публикация, споделена от Adriana Lima (@adrianalima) на

И въпреки противоречивите ѝ думи, след вчерашното шоу супермоделът сподели в Instagram видео с избрани моменти от участията си на модната сцена на марката с текст: "Скъпа Victoria, Благодаря ти, че ми показа света, споделяйки тайните си и най-важното, че не само ми дадете крила, но и ме научи да летя. За най-добрите фенове на земята! Адриана".

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Do you think they cast us together because of our eyes? 🤩 Miu Miu Cruise 2019

Публикация, споделена от Adriana Lima (@adrianalima) на

Миналата година Адриана Лима излезе с официално изявление пред медиите, че се отказва от снимките без дрехи, освен ако зад тези снимки не стои сериозна кауза. А аргументите ѝ за това бяха, че по този начин няма да бъде част от моделите, изградили стереотипа за красивите женски форми, както и че всяка жена трябва да се приема такава, каквато е, защото външният ѝ вид не е определя същността ѝ.

Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар