Acer представи новия Acer Chromebook Vero 514 – първият Chromebook в линията екологични продукти Vero, който отразява цялостния ангажимент на компанията за устойчивост и справяне с екологичните проблеми на планетата. Новият Acer Chromebook Vero 514 (CBV514-1H/T) се отличава с уникален дизайн и дълъг експлоатационен живот. Лаптопът е лесен за разглобяване и рециклиране, с опростен процес на ремонт и ъпгрейди. Acer Chromebook Vero 514 е изработен от рециклирани материали - 30% рециклирана пластмаса (PCR) в корпуса и 50% PCR пластмаса в клавишите на клавиатурата. Повърхността на тъчпада е изработена от 100% рециклирана пластмаса, застрашаваща океана, а опаковката на продукта е 90% от рециклирана хартия.

Простотата, защитеността и скоростта на работа на този Chromebook идеално се вписват в нашата нишова линия Vero, за която създаваме мощни устройства, даващи съществен принос за опазването на околната среда. Новият Acer Chromebook Vero 514 е следващата стъпка по пътя в осъществяването на  целите в рамките на нашата инициативата Earthion за разработване на по-екологични продукти, които имат положително въздействие върху бизнеса, домовете и училищата на нашите клиенти.“ Това сподели Джеймс Лин, генерален мениджър, преносими компютри, бизнес ИТ продукти, Acer Inc. 

Vero 514

По-малко материали, повторно използване и рециклиране

В новият Chromebook Vero 514 на Acer са използвани 30% PCR пластмаса за корпуса и рамката на екрана и 50% за клавишите и високоговорителите. Този Chromebook допринася и за намаляването на пластмасовите отпадъци в океана, тъй като във вътрешния корпус на вентилатора, както и в тъчпада OceanGlass™ е използвана рециклирана пластмаса, застрашаваща океана. 

Новият Chromebook е специално проектиран за продължително ползване, за да се сведе до минимум въздействието върху околната среда. Извършването на ремонти и ъпгрейди на паметта и устройството за съхранение на файлове са опростени с използването на стандартни винтове на долния капак. Уникалният дизайн включва шаси без боя, със сиво наподобяващо цвета на камък покритие и 99% рециклируем панел на дисплея. 

Acer Chromebook Vero 514 има дълготраен повърхностен слой, устойчив е на удар и е покрил тестовете по стандарта MIL-STD 810H[]. Този подсилен дизайн го предпазва при изпускане от височина до 122 см (48 инча).

Vero 514

Acer Chromebook Vero 514 осигурява висока производителност

Захранван от най-новите процесори Intel® Core™ от 12-о поколение и разполагащ с графика Intel® Iris® Xe [], Acer Chromebook Vero 514 отговаря на нуждите на потребителите за съвместна работа в екип, производителност и забавление. Бързо зареждащата се батерия осигурява захранване през целия работен ден, тъй като Chromebook може да зареди до 50% от своя 10-часов живот на батерията[]  само за 30 минути.

14-инчовият Full HD дисплей Corning Gorilla Glass без отблясъци – наличен при моделите със сензорен екран – разполага с яркост от 300 нита и широк 100% sRGB цветови диапазон, осигуряващо по-живо и завладяващо изживяване при гледане. 

Acer Chromebook Vero 514 притежава дизайн с тънка рамка, който осигурява впечатляващото съотношение на екрана към корпуса 88%. Full HD уеб камерата с намаляване на отблясъците и DTS аудио с интелигентен усилвател гарантират висококачествени видеоконференции.

Проектиран за работа в мрежа и много периферни устройства, Acer Chromebook Vero 514 разполага с бърз и надежден Wi-Fi 6E и се свързва безпроблемно с набор от устройства и дисплеи. Той също така предоставя възможности за зареждане няколко порта, включително два USB Type-C, USB 3.2 Type-A и HDMI.

Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар