61 години от рождението на Стив Джобс: 20 незабравими цитата


Днес се навършват 61 години от рождението на Стив Джобс - съоснователят на Apple, останал в историята като един от най-бляскавите технологични гении на нашето време.

Може би най-големият пионер на микрокомпютърната революция през 70-те години на миналия век, заедно с верния си другар Стив Возняк, Джобс е до голяма степен виновникът днес ние да се радваме на голяма част от брилятната технология, която ползваме в ежедневнието си.

Стив Джобс почина от рак на 5 октомври 2011 година в дома си в Пало Алто, Калифорния. В момента диригентската палка на Apple е в ръцете на посочения от Джобс негов наследник Тим Кук, но мнозина вярват, че иновативният гений и визионерството на Стив Джобс са летва, която никога отново няма да може да бъде достигната в работата на Apple. И не само.

Предлагаме на вашето внимание 20 вдъхновяващи цитата на гения Стив Джобс, с които днес да почетем паметта му навръх неговия 61-и рожден ден.

1. "Гордея се както с нещата, които сме направили, така и с много от нещата, които не сме. Иновацията е да кажеш "не" на хиляда неща."

2. "Уволнението ми от Apple беше най-хубавото нещо, което можеше да ми се случи. Тежестта да бъда успешен беше заменена с лекотата отново да бъда новак. Освободи ме да вляза в един от най-креативните периоди в живота ми".

3. "Никой не иска да умре! Дори хората, които искат да отидат в Рая, не искат да умрат и да отидат там. Въпреки това, смъртта е крайна спирка, която очаква всеки от нас. Никой не я е избегнал. И така трябва да бъде, защото смъртта е най-доброто изобретение на живота. Тя е агентът на промяната."

4. "Единственият начин да вършиш отлична работа е да обичаш това, което правиш. Ако не сте го открили още, продължавайте да търсите! Не се примирявайте! И както при всички въпроси, свързани със сърцето, то ще ви подскаже кога сте го намерили."

5. "Да бъда най-богатият човек в гробищата не означава нищо за мен… Да заспивам вечер с мисълта, че сме създали нещо прекрасно… ето това има значение."

6. "Ако не си го намерил, продължавай да търсиш. Не се примирявай. Както с всичко останало, свързано със сърцето, като го намериш, ще разбереш, че е това. И като всяка чудесна връзка става по-добре и по-добре с напредъка на времето."

7. "Моят бизнес модел са "Бийтълс". Те са били четири момчета, които са държали негативните си страни под контрол. Балансирали са се един друг и общото е било много повече от сумата от отделните части. Ето така виждам аз бизнеса, великите неща никога не се правят от един човек, те се правят от група хора."

8. "Качеството е по-важно от количеството."

9. "Убеден съм, че половината от това, което разграничава успешните от неуспешните предприемачи, е постоянството."

10. "Когато бях на 17 г., прочетох един цитат, който казваше: "Ако всеки ден живееш така, сякаш ти е последен, някой ден ще се окажеш прав." Това имаше голямо отражение на живота ми и след това вече 33 години гледам в огледалото всяка сутрин и се питам "Ако днес е последният ден от живота ми, искам ли да правя това, което ще правя днес?" Когато отговорът беше "не" няколко дни поред, знаех, че е време за промяна."

stevejobs3_616

11. "Да помниш, че ще умреш, е най-добрият начин, който знам, за да избегнеш капана да мислиш, че имаш нещо да губиш. Вече си гол. Няма смисъл да не следваш сърцето си."

12. Не можеш да свържеш точките, като гледаш напред. Можеш да го направиш само като гледаш назад. Трябва да се довериш, че точките някак си ще се свържат в твоето бъдеще. Трябва да вярваш на нещо - интуицията си, съдба, живот, карма, каквото и да е. Този подход никога не ме е разочаровал и промени живота ми."

13. "Тези, които са достатъчно луди да мислят, че могат да променят света, са тези, които го правят.

14. "Не се замислям много на колко години съм. Ставам сутрин и това е нов ден."

15. "Бъди мярка за качество. Някои хора не са свикнали със среда, в която съвършенството е стандарт."

16. "Това е една от моите мантри - яснота и опростеност. Простото може да бъде по-трудно от сложното. Трябва много упорито да работиш, за да прочистиш мисленето си така, че да създадеш нещо просто. Но в края на краищата си заслужава, защото веднъж озовеш ли се там, можеш да местиш планини."

17. "Работата ти ще запълни голяма част от живота ти и единственият начин да си напълно доволен е да правиш това, което вярваш, че е добра работа. Единственият начин да вършиш добра работа е да обичаш това, което правиш. Продължавай да го търсиш и не се примирявай."

18. "Бих разменил всичките си технологии за един следобед в разговор със Сократ."

19. "работата си аз спечелих над милион долара, когато бях на 23 и над 100 милиона, когато бях на 25. Но това не беше важно, защото аз никога не го правих за пари."

20. "Мисли за вчера, мечтай за утре, живей днес!"

VIBES

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Коментари

коментари

Все още няма коментари

Остави отговор

Вашия имейл адрес няма да бъде показван.

Може да използвате следните HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

За нас

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

VIBES е вашият източник на информация с качествено съдържание, интервюта, които имат значение и истории, които докосват.

VIBES е модерната лайфстайл платформа.

Следвай ни